Annonce:

2 ud af 3 danskere møder vrede i trafikken

Road rage eller vejvrede. Det er danskerne ifølge en ny undersøgelse særdeles godt bekendt med.

Annonce:

Det løber let af med temperamentet. Måske også for let. Sådan ser det i hvert fald ud, når man kigger på en resultaterne af en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.  

Undersøgelsen viser, at hele to ud af tre danskere har oplevet det, der populært kaldes ‘road rage’. Det kan både være vrede tilråb og knap så pæne gestikulationer fra medtrafikanter. Tidligere undersøgelser viser også, at tendensen desværre ikke er hverken ny eller nedadgående.  

Et stigende problem
Undersøgelser fra 2020 og 2021 peger på, at andelen af danskere, der oplever aggressiv adfærd fra medtrafikanterne, i perioden er gået fra omkring hver anden til hele to ud af tre, og det er ikke kun et adfærdsmæssigt problem, men potentielt også et problem for trafiksikkerheden, forklarer skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild, i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Auto Show Annonce

Kilde: Kantar Gallrup

– Når man har mere travlt med at råbe eller gestikulere af sine medtrafikanter, end man har med at følge med i trafikken, så udsætter man alle for en unødig risiko for uheld. Vi ved, at uopmærksomhed som årsag til ulykker er overrepræsenteret i statistikkerne, og derfor har man et ansvar for at følge med i trafikken, og ikke bruge sin tid på at hidse sig op over andre, siger skadedirektøren.

Selverkendelsen halter
Mens danske trafikanter i flæng oplever at blive udsat for ophidset adfærd i trafikken, ser tallene straks anderledes ud, når det kommer til selverkendelsen. Andelen af trafikanter, der selv har udsat andre for ‘road rage’ er nemlig væsentligt lavere, end dem, der har oplevet det.  

I undersøgelsen siger bare fire ud af ti trafikanter, at de har ageret uhensigtsmæssigt over for andre trafikanter. En af grundene til den store forskel kan dog også være, at det kan være svært at vurdere, hvornår man har overtrådt andres grænser.  

– Det er vigtigt at huske på, at folks grænser for hvad de synes er ubehagelig eller aggressiv adfærd i trafikken er forskellige. Derfor kan der også være stor forskel på det, man selv opfatter som ophidset adfærd, og den måde, andre tolker ens signaler på, og det er muligvis den forskel, man ser i tallene, siger Henrik Sagild.  

Læs mere efter videoannoncen:

Kilde: Kantar Gallrup

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Besøg vores annoncør:

Auto Show Annonce

Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:

Læs også

Flere populære artikler

Læs også