Annonce:

2024 har allerede udløst 175 millioner kroner i fartbøder

42.565 bilister har betalt 175 millioner kroner i indtil videre i løbet af 2024. Det er dog færre end samme periode sidste år. I hvert fald på de norske veje.

Herhjemme er fotovognene og de øvrige fotofælder så god en forretning, at de er på finansloven. I Norge skovler staten dog også penge ind.

175 millioner norske kroner er det blevet til på seks måneder. Det svarer til 108 millioner danske kroner.

Ifølge norske Motor.no kan tallene for det første halvår af 2024 dog ændre sig en smule, da det ikke er alle sager, politiet har færdigbehandlet endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Bilmærke er klar til at trække sig fra Formel 1

Selvom de mere end 100 millioner danske kroner er mange penge, så er færre nordmænd faktisk blevet fanget i en fotofælde i år. I hvert fald når der sammenlignes med samme periode i 2023.

I første halvår af 2023 indkasserede den norske statskasse 183 millioner norske kroner. Godt 113 millioner danske kroner.

Det skyldes, at over 47.000 bilister kørte for stærkt på de norske veje i den periode. Et år senere er det ‘kun’ omkring 42.000 bilister, der er blevet blitzet. Det selvom flere biler faktisk har kørit forbi de norske fotovogne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det ser ud til, at flere køretøjer bliver tjekket i forhold til sidste år. Det betyder, at der er flere fotovogne på vejene i år end sidste år. Men tallene skal tages med forbehold, siger leder af Politiets automatiske trafikkontrolcenter (ATK) Vivi-Ann Haukås til avisen Bergens Tidende.

Fortsætter udviklingen, vil den norske stat tjene 350 millioner kroner på landets fotovogne i år. Det svarer til 216 millioner danske kroner. Og det er faktisk småpengene i forhold til, hvad den danske stat hvert år tømmer bilisternes lommer for. Læs mere om det her.

Den danske stat tjener dog også på nordmænd der kører for stærk på de danske veje. Mest kendt er den norsk bosiddende iraker Shakha Ameen, der i 2021 blev taget for vanvidskørsel, da han blæste forbi politiet med mindst 228 km/t.

Mere efter annoncerne:
Mere herunder:

Siden er sagen afgjort i landsretten, og Shakha Ameen har både mistet bilen og fået indrejseforbud i Danmark. Bilen, en Lamborghini Hurcan Spyder, blev i øvrigt købt af en dansk bilforhandler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Annonce:

Husk det nu!

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler