I USA er Toyota, BMW og syv andre bilmærker blevet beskyldt for at videregive data om bilister uden deres viden.
I den amerikanske kongress er en række senatorer nu bekymret for bilisters ret til privatliv, fordi 9 bilmærker angiveligt har videregivet bilisters GPS-data til myndighederne.
Alt sammen uden at bilisterne gav samtykke til det eller i det hele taget vidste noget om det. Det skriver New York Times.
Senatorerne mener, at mærkerne Toyota, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, Mazda, BMW, Volkswagen, Subaru og Nissan allerede har indrømmet, at de har videregivet GPS-data.
Noget bilmærkerne i USA ellers helt tilbage i 2014 sagde, at der skulle en retskendelse til, før de ville videregive.
LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen risikerer sjælden straf i Formel 1
Senatorerne mener, at kun 5 bilmærker – Ford, General Motors, Stellantis-koncernen, Honda og Tesla – bad politiet om en sådan kendelse for at udlevere GPS-data til gengæld.
Men kun Tesla fortalte rent faktisk sine kunder om myndighedernes anmodning om GPS-data fra bilerne, lyder det.
I et brev til konkurrence- og forbrugerbeskyttelsesmyndigheden Federal Trade Commission skriver senatorerne, at GPS-data fra biler betragtes som en del af privatlivets fred.
Og at myndighederne derfor skal indhente en dommers tilladelse, hver gang de ønsker at snage i bilisternes gøren og laden.
Det er bestemt ikke første gang, at myndighederne har svært ved at holde sig inden for rammerne, der sikrer retten til privatliv. Et skræmmende eksempel finder vi i Tyskland.
I den tyske by Köln er der så dårligt styr på sikkerheden i fotofælderne, at data om 45.000 bilister lå frit tilgængeligt på myndighedens hjemmeside. Læs mere om det her.
Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!