Annonce:

98 procent af fartbøder kommer fra fotofælder

98 procent af de bilister, som kører for stærkt, bliver taget af en fotofælde. Samtidig sætter antallet af fartbøder rekord. Det viser nye tal fra England.

Annonce:

Herhjemme skovler staten penge ind fra bilisterne. Både i form af direkte afgifter og skatter og fra fartbøder. Det samme er tilfældet i Storbritanien.

I England og Wales har politiet registreret et rekordhøjt antal hastighedsovertrædelser i 2023. Data fra Indenrigsministeriet viser, at der blev registreret 2.324.542 overtrædelser af hastighedsgrænserne, hvilket er en stigning på 10 procent i forhold til året før.

Og det højeste antal siden 2011, hvor man begyndte at registrere data på samme måde. 98 procent af fartbøderne kom direkte fra fotofæder.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Indenrigsministeriet oplyser, at antallet af hastighedsovertrædelser er steget mere end antallet af biler på vejene mellem 2011 og 2023.

Det skriver Autocar.

Ministeriet bemærker også, at hastighedsovertrædelser varierer med årstiden og er hyppigere i sommermånederne. I juni 2023 toppede antallet med 223.029 sager, sammenlignet med 159.179 overtrædelser i december.

Oplysningerne fra regeringen inkluderer ikke London, da Metropolitan Police, der er ansvarlig for hovedstaden, bruger et andet computersystem til at registrere fartforseelser.

I London registrerede politiet 390.403 tilfælde af hastighedsovertrædelser i 2023, en stigning på 3 procent i forhold til året før og næsten tre gange så mange som før Covid-pandemien.


Ministeriet nævner sænkning af hastighedsgrænser i London som en af årsagerne til stigningen i hastighedsovertrædelser siden pandemien. Ministeriet har dog ikke ville uddybe det.

Hastighedsovertrædelser udgjorde 86 procent af de 2.698.373 færdselsovertrædelser i England og Wales i 2023, der resulterede i en bøde.

Mere end halvdelen (51 procent, red.) af disse overtrædelser førte til køreundervisning, for eksempel et hastighedsbevidsthedskursus, og 36% resulterede i bøder. De resterende 13 procent endte i retten.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

– Bilister skal vide, at politiet håndhæver loven, og at dårlig opførsel (i trafikken, red.) vil blive fanget enten af politiet eller på kamera.

– Selvom kameraer og ny teknologi spiller en vigtig rolle i trafiksikkerheden, viser disse statistikker tydeligt, at vi har brug for flere betjente i patruljevogne til at overvåge vejene, siger Jack Cousens, chef for vejpolitik hos AA.


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også