Annonce:

Han tjener millioner på at advare dig om fotovogne

Freddy Sørensen har fået vendt et større underskud i 2022 til et plus på millioner i virksomheden bag trafikalarmen Saphe. Og det har han prøvet før.

Annonce:

Manden bag trafikalarmen Saphe Freddy Sørensen tjener igen penge i Danmark. Efter et underskud på adskillige millioner kroner i 2022 er forretningen vendt igen.

Det viser firmaets seneste årsregnskab.

Overskuddet lyder på 3,5 milllioner kroner. Udviklingen tilskriver Saphe selv, at man med tiden har brugt mere end 100 millioner kroner på udviklingen af appen. Bl.a. med en abbonementsløsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Lige nu betaler 320.000 bilister et abonnement hos virksomheden. Over 2 millioner bilister har allerede købt selve enheden bag trafikalarmen.

Det er dog ikke første gang, at millionerne vælter ind. Omvendt er Freddy Sørensen heller ikke uvant med, at millionerne fosser ud.

LÆS OGSÅ: Rival vil give Kevin Magnussen ledigt Formel 1-sæde


I 2017 tjente Aalborg-virksomheden eksempelvis 30 mio. kr. efter skat. Det tal var skrumpet til et overskid 2 mio kr. i 2021. Og i 2022 gik det altså markant i minus. Helt konkret med 2 millioner kroner.

Det skrev bl.a. Finans dengang.

Ifølge Freddy Sørensen skifter fartgrænserne hvert år på cirka 10 procent af de i alt 75.000 kilometer vej der er i Danmark. Og det uden at nogen offentlig myndighed nødvendigvis registere det.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

En trafikalarm er dog ingen garanti for, at fartbøder er fortid. Tværtimod er fartkontrol stadig en rasende god forretning for den danske stat. Tidligere har Boosted samlet et overblik over hvor meget bare de mobile fotovogne spytter i statskassen hvert eneste år. Læs mere om det her.

Det er dog langt fra i alle lande, at sladrehanke som trafikalarmer i det hele taget er lovlige. Det kommer dog også an på, hvordan ‘alarmen’ er udformet. I 1999 blev en dansker eksempel frikendt for at køre rundt med en radardektor der ellers er ulovlig. Men udstyret er lige så ulovligt i flere andre EU-lande. I Belgien er straffen eksempelvis 15 dages fængsel.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Responsiv Iframe
Besøg vores annoncør:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også