Annonce:

Læs det her inden du leaser

Skal man købe eller lease bil?

Annonce:

Det er et spørgsmål, der er gået igennem hovedet på mange, der har anskaffet sig en bil på den ene eller anden måde, siden leasing blev til, som vi kender det i dag. Uanset hvordan man vender og drejer det, så vil der være dokumenter og aftaler, der skal afholdes, ligegyldigt om man vælger leasing eller køb.

Men kan man nu være sikker på, at man får læst alt med småt, eller skal man alliere sig med en god advokat eller en professionel bilrådgiver, når man står foran at skulle have ny bil? Her får du nogle gode råd.

Det forventede forbrug
En af de første ting, man skal gøre sig klart, er hvor meget forventer du at bruge bilen, og hvor længe skal der gå, før bilen skal skiftes til en ny. Der kan nemlig være fordele ved at lease sin bil, hvis man går efter at skifte den ud efter ca. 3 år. Størrelsen på bilen har samtidig noget at sige, og så skal man naturligvis gå efter garanti og den bedste forbrugerbeskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Mellemklassebiler, hvor planen er at skifte den efter få år, vil ofte være noget billigere, end hvis man købte og beholdt samme bil i samme periode. Beholder man derimod bilen i over 5 år, vil de økonomiske fordele stort set være udlignet, viser beregninger foretaget af MyBanker.

De vigtigste forholdsregler
Når man leaser en bil, bør man have et relativt godt indblik i det forventede forbrug, så man ved hvor mange kilometer, man kører pr. år, hvor mange år, man vil beholde bilen og hvordan ens regnskab og dermed rådighedsbeløb ser ud.

Derudover er det også vigtigt at se ud i fremtiden, så man, så vidt det er muligt, undgår at der sker store skift i behov for kilometer, biltype og aftale. Ved man, at man indenfor få år vil være forældre, eller er planen at flytte fra den nuværende bolig, vil dette også have direkte indvirkning på behovet.

Hvad er indeholdt i leasingaftalen
Dertil er der selve aftalen, som afviger lidt fra udlejer til udlejer. Hvilke udgifter og omkostninger vil der være. Er der en førstegangsydelse, og hvilken service og vedligeholdelse er indeholdt i aftalen. Vejhjælp, forsikringer, benzinforbrug og grøn ejerafgift er eksempler på udgifter, som ikke er omfattet af aftalen, og der skal derfor tages hensyn til disse ting i det samlede regnskab.

Er man i tvivl om den aftale, man har fået forelagt, kan det i mange tilfælde være en fordel af betale lidt penge for advokatbistand, så man kan få professionel hjælp til de juridiske aspekter ved en leasingaftale. Et advokatfirma, som kender til leasing af biler, er selvfølgelig at foretrække, da udgifterne kan være en stor post på regnskabet. Det er vigtigt at kigge så godt for, og undersøge markedet godt, uanset om man bor i København eller Aarhus.

Læs mere efter videoen:

Oftest bundet i 11 måneder
Hvis man på et tidspunkt i løbet af leasingperioden fortryder, eller behovet for bilen ikke længere er til stede, vil man med en almindelig leasingaftale være bundet i 11 måneder. For kortere perioder kan man overveje minileasing, som er leasing fra 1 måned og ofte op til 12 måneder. Her gælder det dog, at kørselsbehovet bestemmes pr. måned, i stedet for over et år.

Der findes mange forskellige leasingformer, og på FDM’s hjemmeside kan man finde den, der passer bedst.


Besøg vores annoncør:

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

X