Annonce:

Hvilken type leasing skal du vælge?

Dette indhold er sponsoreret

Det er efterhånden blevet ret populært at lease frem for at købe en bil. Det er blandt andet på grund af de fordele, der ved leasing frem for bilkøb. Nogle af fordelene er eksempelvis, at du slipper for udgifter i forbindelse med service og vedligeholdelse af bilen, og at du kender dine månedlige biludgifter.

Hvis du overvejer at lease din næste bil, er det vigtigt først at have helt styr på, hvad flexleasing er, fordele og ulemper ved leasing, samt hvilke forskellige leasingtyper, som du kan vælge imellem, inden du underskriver en leasingkontrakt. Dette kan du læse mere om på Tjekbil.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Hvad er leasing?

Helt forenklet er leasing af en bil at leje den. Når du leaser en bil, køber du den nemlig ikke, men betaler et månedligt beløb for brugsretten til bilen i en aftalt periode. Derved undgår du bekymringer om at optage lån for at finansiere bilen eller om engang at skulle sælge den, for du henter blot den bil, som du kunne tænke dig, og afleverer den igen, når den aftalte periode er ophørt.

Det månedlige beløb indebærer også service og vedligeholdelse af bilen, så du slipper også for bekymringer om uforudsete biludgifter. Din leasingforhandler sørger nemlig for at få bilen på værksted, hvis den skulle gå i stykker. Du skal dog kunne forudsige dit kørselsbehov temmelig nøjagtigt i den periode, hvor du har brugsretten til bilen. Det indgår nemlig i leasingkontrakten, og man skal oftest betale et ekstra gebyr, hvis man overskrider det aftalte antal kilometre.

Hvilke former for leasing er der?

Inden du beslutter dig for, om du vil lease din næste bil, er det en god ide at kende til de mange forskellige former for leasing. De hyppigst anvendte leasingtyper ses oplistet nedenfor, så du kan danne dig et bedre overblik over dine muligheder.

Privatleasing er den mest populære leasingtype. Du betaler et engangsbeløb for at få bilen, hvorefter du betaler det månedlige beløb. Perioden er typisk 1 til 3 år. Forsikring indgår oftest ikke som en del af leasingaftalen, men kan tilkøbes.

Erhvervsleasing fungerer på den måde, at det er din arbejdsplads, som leaser en bil til din rådighed, uden at firmaet behøver at købe bilen. Herefter har både du og firmaet brugsret til bilen, men det er dit firma, som hæfter for alle udgifter i forbindelse med leasingen. Du kan dog kun bruge bilen i forbindelse med dit erhverv, for hvis du bruger bilen privat, vil du blive beskattet af fri bil.

Læs mere efter videoen:

Flexleasing er til biler med en handelsværdi i Danmark fra ca. 450.000 kr. Flexleasing er altså for dig, der holder af eksklusive biler. Med flexleasing nøjes du kun med at betale en lille procentdel af registreringsafgiften i det månedlige beløb. På den måde kan du stadig køre rundt i en eksklusiv bil uden at sprænge budgettet, for da registreringsafgiften er meget høj på nye biler, er det meget dyrt at købe en ny bil i særklasse.

Minileasing er for dig, der gerne vil være fleksibel. I modsætning til andre leasingformer, hvor du leaser for en længere periode, er minileasing nemlig for kortere perioder og kun op til 6 måneder.  Der er oftest heller ikke noget engangsbeløb eller en bindingsperiode. Hvis du er glad for biler og holder af ofte at prøve nye, er minileasing det oplagte valg for dig.

Splitleasing er en leasingtype, hvor kontrakten og biludgifterne deles mellem firmakørsel og privatkørsel. Leasingselskabet køber bilen og udformer derefter to kontrakter; én til dig og ét til dit firma. Leasingkontrakterne dækker således både for privat brug og erhvervsmæssig brug.

Releasing er leasing af brugte biler, som dog sjældent er mere end tre år gamle. Du leaser en bil, der er afleveret af en bruger inden periodens udløb, således at du overtager leasingkontrakten. Derfor betaler du også enten lav eller ingen udbetaling, fordi den første bruger allerede har betalt.

Fordele og ulemper ved leasing

Der er som sagt flere forskellige fordele og ulemper ved leasing af bil. Det er en god ide at overveje disse nøje, inden du træffer beslutningen om, hvorvidt du skal lease din næste bil eller ej. I bund og grund afhænger alt meget af, om du har nogle specifikke krav til bilen, hvor langt du kører i den og din privatøkonomi.

Nogle af ulemperne ved at lease din næste bil er, at du ikke frit kan køre de kilometre, som du har lyst til. Der er nemlig en risiko for ekstra gebyrer ved overkørte kilometre. Derudover er en anden ulempe ved leasing også, at du kan blive låst i lange, ufleksible kontrakter. 

Læs mere efter annoncerne:
Responsiv Iframe

Omvendt er fordelene ved leasing eksempelvis, at du slipper for udgifter i forbindelse med service og vedligeholdelse af bilen, og at du kender dine månedlige biludgifter. Derudover er det også betydeligt nemmere at skifte bil i forhold til at eje en bil, hvor du også er ansvarlig for at få den solgt igen.

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned.
Besøg vores annoncør:

Auto Show Annonce

Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:

Læs også

Flere populære artikler

Læs også