Annonce:

Denne kinesiske bil skal produceres i Italien – går 400 km/t på toppen

Amerikanske Silk EV skal med støtte fra den kinesiske statskasse producere en bil i Italien.

Annonce:

Det er noget af blandet landhandel – i hvert fald geografisk – når det kinesiske bilmærke Hongqi skal have produceret bil. Det skal nemlig ske sammen med amerikanske Silk EV. Altså på en fabrik i Italien.

Joint venture-aftalen ventes at falde helt på plads i august, og allerede måneden efter håber Hongqi at kunne begynde at bygge fabrikken. Det sammen med en udviklingsafdeling og et helt nyt hovedkontor i den italienske provins Reggio Emilia.

Hongqi fortæller selv, at man vil bruge mere end milliard euro alene på byggeriet. Ud fra fabriksportene skal der både rulle hybridbiler og dem der udelukkende kører på strøm. Egentlig skulle ordrebøgerne være åbnet næste år, men det ser ikke ud til at blive til noget.

Hongqi mener dog stadig, at fabrikken i Italien inden 2030 bygger en million biler om året. En af Hongqis biler S9’eren. Bilen er foreløbig kun ét koncept, men mærket vil efter planen bygge 70 eksemplarer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Alle sammen er rene elbiler, de vil koste halvanden million euro stykket til gengæld for 1.400 hestekræfter fra en 4-liters hybrid-V8’er, en 0 til 100 km/t-tid på 1,9 sek. og topfart på 400 km/t.


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler