Annonce:

Sikkerhedschef advarer mod ladestandernes største trussel – “Det vil koste voldsomt meget at rette”

Elbilerne er ikke ufejlbarlige. Og det er bestemt heller ikke usårlige. Nu forklarer sikkerhedschefen hos landets største ladeoperatør, hvad der kan ske. 

Annonce:

Angreb rettet direkte mod elbiler og den infrastruktur i form af ladestandere, som de er afhængige af, kan blive noget, elbil-ejere skal vende sig til.

Og hvis det ikke bliver hverdag, er det i hvert fald noget at være obs på. I et interview med fagmediet motor-magasinet forklarer it-sikkerhedschef hos lade-udbyderen Clever, Peter Kruse, hvad der kan ske.

– Vi kigger især på såkaldte DDOS-angreb, hvor man oversvømmer systemerne med data, så de ikke er tilgængelige. Der skal vi være rigtig gode og skarpe.

– Vi arbejder meget på at isolere og separere ladestanderne, så et angreb på én ikke bliver et angreb på hele netværket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Tesla får tæsk af lille bil i Danmark – elbil er ikke danskernes favorit længere

Peter Kruse peger dog også på noget andet, der kan gøre livet surt for folk med elbiler. Nemlig decideret sabotage.

Den slags kan der nemlig også sidde folk med ondt i sinde og spekulere i. Clevers sikkerhedschef er langtfra den eneste som peger potentielt problematiske scenarie i et trafikbillede fyldt af elbiler.

Elbiler bliver stadig mere forbundet af netværk. Og så bliver det proppet med teknologi der ofte kun virker, hvis der er adgang til internettet. Noget der både kan være en velsignelse og rigtig øv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Ladestandere blev allerede angrebet sidste år 
Så sent som i maj sidste år fortalte et israelsk sikkerhedsfirma, at man var begyndt at se de første hackerangreb rettet mod netop ladestandere.

Selv i krigen mellem Rusland og Ukraine er den slags brugt. I marts 2022 lykkedes det nogle ukrainere at lamme samtlige ladestandere langs den motorvej, som forbinder Sankt Petersborg med Moskva.

Ukrainerne gjorde det endda med en særlig hilsen til Ruslands præsident Vladimir Putin. Læs mere om det her.


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler