Annonce:

Danmarks mest pressede motorvej udvides til 10 spor

På en helt almindelig hverdag kører et sted mellem 115.000 og 125.000 biler på strækningen – nu skal der være bedre plads til dem på Amagermotorvejen.

Annonce:

Det er den helt store udbygning, Vejdirektoratet skal i gang med, når Amagermotorvejen skal udvides.

Og det er nødvendigt. For på en en helt almindelig hverdag kører et sted mellem 115.000 og 125.000 på strækningen. Hvilket gør Amagermotorvejen til Danmarks mest belastede.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelse.

Motorvejen, som forbinder Motorring 3 og Vestegnen med centrum, Amager, lufthavnen og Sverige, er allerede i dag sekssporet, men det rækker ikke til trafikstrømmene. Særligt ikke i myldretiderne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Professorer vil have nyt forbud: “Ingen bil må kunne køre over 40 km/t i Danmark”

I stedet foreslås en ordning med 6+4 spor. Selve motorvejen forbliver sekssporet, men der anlægges parallelle veje med to spor i hver retning, så den samlede bredde mange steder når op på 10 spor.

De to parallelle veje skal være med til at fordele trafikken bedre og forbinde til- og frakørslerne.

For også at komme de omfattende trafikpropper i erhvervsområdet til livs skal der usædvanligt ved en motorvejsudvidelse anlægges to nye til- og frakørsler på strækningen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Hele projektet, der også omfatter mange, høje støjafskærminger og 8 spor over Amager, bliver dyrt og kommer til at tage lang tid.

Helt konkret er der lagt en 1,7 milliarder kroner stort projektplan. Den vil køre fra 2025 til 2028, før motorvejen er bred nok.


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også