En ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at flere bilister bryder loven på de danske veje. Også markant flere end da de sidst blev spurgt i 2019.
For mange unge er det svært at lade mobilen ligge. Desværre gør denne tendens sig også gældende bag rattet.
Det afslører en ny undersøgelse som rådet for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden står bag.
Her svarer hele 31 procent af de yngste bilister mellem 17 og 24 år, at de ‘altid, ofte eller en gang i mellem’, har telefonen fremme, når hastigheden er over 40 km/t.
16 procent svarer, at de også bruger mobiltelefonen håndholdt til at tage billeder og video, mens de kører bil.
LÆS OGSÅ: Kæmpe firma vil af med alle Teslaer
Alligevel mener otte ud af ti unge, at det ikke er i orden at bruge mobiltelefonen håndholdt i trafikken.
– Vi har simpelthen at gøre med en digital generation, som har deres telefon i hånden hele tiden. De bruger den til alt og mange timer hver eneste dag.
– Der er mange, der har svært ved at lægge telefonen fra sig og tage en pause fra det digitale liv, siger Morten Wehner, der er seniorprojektleder ved Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelse.
Undersøgelsen, der er flerårig, sammenlignes med en lignende spørgerunde i 2019. Og desværre står det kun værre til ude på vejene.
Dengang for snart fem år siden svarede seks procent af de unge, at de bruge mobiltelefonen til at tage billeder eller optage video bag rattet.
Samtidig indrømmede 21 procent , at de skrev sms’er eller søgte på deres mobiler, mens de kørte bil.
Og det koster dem faktisk dyrt. Allerede efter to klip i kørekortet står politiet nemlig klar med et kørselsforbund til bilister, der har været på vejene i mindre end tre år.
Det at tale i håndholdt mobil bag rattet udløser ud over et klip også en bøde på 1.5000 kroner som straf. Og det uanset om man som bilister har et, to, tre eller slet ingen klip at give af i kørekortet.