I hvert fald hvis de bliver liggende derude. Endnu flere bryder sig endnu mindre om bilister der ikke holder afstand.
Der er få ting, som bilister, der kaprer ydersporet, der irriterer danskerne mere. Det eneste, der måske er værre, er bilister, der ikke holder afstand.
Det viser en undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.
Faktisk mener hele 68 procent, at det er værst, når folk ikke holder afstand på vejene. Mens ‘kun’ halvdelen finder det mest provokerende, når folk ligger i ydersporet og bliver der.
De mange dårlige vaner er ikke kun skadelige for trafikflowet. De kan også være direkte farlige for både dem, der udøver dem, og ikke mindst for deres medtrafikanter. Det mener skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen.
LÆS OGSÅ: Kriseramt bilfirma skal spare 44 milliarder kroner – ingen og intet er fredet
– Flere af disse vaner giver bilisterne meget dårlige forudsætninger for at reagere, hvis uheldet skulle være ude.
– Det gælder både, hvis man er uopmærksom, eller hvis man ikke holder tilstrækkelig afstand, for i begge situationer vil man ikke være i stand til at undvige eller tilpasse sin kørsel efter forholdene.
– Og den seneste tid med voldsomt og omskifteligt vejr har også i høj grad mindet os om, hvor vigtigt det netop er, siger direktøren.
Noget tyder også på, at mange danske bilister glemmer helt basale færdselsregler. Faktisk peger 4 ud af 10 på, at overhalinger indenom og manglende overholdelse af reglerne for sammenfletning også er nogle af de vaner, der irriterer mest i trafikken.
De mange overtrædelser øger ikke bare risikoen for uheld. De fører også til mere uforudsigelig trafik og giver dermed friere spil for netop uheld.
– Der er jo en grund til, at man har lavet regler for, hvordan man eksempelvis skal køre i en sammenfletning, eller at man ikke må overhale indenom.
– Og derfor er det også vigtigt, at man kan stole på, at ens medbilister overholder de fælles regler. For på den måde kan man bedre forudse trafikken og være med til at sikre en sikrere trafik, siger Lene Rasmussen.