Annonce:

Må ikke køre bil før 2029 – nu skal hun i fængsel

I retten begyndte en 36-årig kvinde først at græde, siden at undskylde sig med, at hun er mor til to. Det betød dog mindre for dommeren.

En 36-årig kvinde har fået rettens ord for, at hun skal 20 dage i fængsel.

Hun skal det, fordi hun tidligere er blevet dømt for at køre med så høj en promille i blodet, at det sidestilles med vanvidskørsel. Til trods for dommen er hun fortsat med at køre bil.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I retten undskyldte kvinden sig med, at hun er mor til to, og at hun ikke siden søndag den 7. januar har kørt bil.

LÆS OGSÅ: Toyota vil betale folk for at købe bil der er ubrugelig

Denne gang var det uden kørekort. Det fik hun frakendt tilbage i november sidste år, da hun med en promille over 2,0 blev taget for vanvidskørsel. Kvinden indrømmede dog, at det var ‘ris til egen røv’.

Den 36-årige kvinde kan måske få ombyttet de to dage bag tremmer med en periode med fodlænke, men det, siger sagens dommer, er noget Kriminalforsorgen må afgøre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Kvinden, der ikke havde forstået, at hun ikke må køre bil, er langt fra den eneste, som politiet har taget for vanvidskørsel. Faktisk er hun en helt typisk vanvidsbilist.

Allerede i 2023 fortalte Rigspolitiet, at det ikke er farten men alkoholen, der fælder langt de fleste vanvidsbilister. Og dem er der mange af.

På 3 år har landets politikredse beslaglagt mere end 3.000 biler netop i forbindelse med sager om vanvidskørsel. Flere af dem er dog allerede afgjort. Men i hvert fald én skal gå om igen.

Mere efter annoncerne:
Mere herunder:

I sidste uge fik en bilejer nemlig Højesterets ord for, at sagen om hans ellers beslaglagte leasingbil kan ankes på ny. Det var bilejerens søn, der i sin tid blev taget for vanvidskørsel i bilen på grund af ulovligt gaderæs. Læs mere om den sag her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Annonce:

Husk det nu!

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler