Annonce:

Ny AI-fotofælde blitzer 100 bilister om dagen

Det var godt nok kun et forsøg. Alligevel lykkedes det en fotofælde med kunstig intelligens at blitze 300 bilister på tre dage.

Annonce:

Kameraer – også dem i trafikken – og måske især dem i trafikken – bliver mere og mere intelligente.

Det understreger et forsøg med fotofælder udstyret med kunstig intelligens i England. På bare tre dage lykkedes det den automatiske trafikkontrol at fange 300 bilister for at blæse på loven bag rattet.

Det skriver BBC.

Teknologien blev lanceret af den australske teknologivirksomhed Acusensus i 2018. Men det var først i august sidste år, at det britiske politi besluttede sig for at prøve teknikken af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Droppede 20.000 elbiler – vil af med endnu flere

På tre dage blitzede kameraerne bilister, der lavede alt andet end at køre bil. Systemet er allerede i brug i USA, Spanien, Holland, Belgien, Sydafrika, Indien og Australien. Og ifølge Acusensus reduceres ulykkerne i de områder, som deres kameraer overvåger, med 22 procent.

– Distraherede bilister er et universelt problem. Distraherede bilister er involveret i hver fjerde trafikulykke.

– Samtidig kan ni procent af alle trafikdræb tilskrives den type bilist, der lader sig distrahere af en mobiltelefon, siger Acusensus grundlægger og administrerende direktør Alex Jannink.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Herhjemme gearer politiet også op i jagten på bilister. Yderligere 246 nummerplade-scannere tages nemlig i brug i løbet af i år.

En form for automatisk trafikkontrol, der første gang blev taget i brug i Danmark i 2016. Dengang begyndte man med 24 stationære kameraer og 48 særligt udstyrede politibiler.

Rigspolitiet forventer, at de ekstra kameraer, der også skal på politibilerne, er monteret i løbet af i år. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også