Annonce:

Paul raser – må ikke parkere “brandfarlig” elbil ved hospital

En sikkerhedsvagt smed Paul Freemann-Powell væk, fordi han ankom i en elbil til et hospital som ikke tillader elbiler at parkere lige der.

Alder Hey Hospital i den engelske by Liverpool tillader ikke elbiler at parkere i p-kælderen. Grunden? Brandfaren ved bilerne.

Det budskab kan Paul Freeman-Powell dog ikke forstå. Og da slet ikke at han i samme ombæring blev bedt om at forlade stedet, da han ankom i netop en elbil.

Det skriver BBC.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Så på sin “X”-profil raser elbil-ejerne over, at han blev smidt væk af en sikkerhedsvagt med besked om at finde et andet sted at parkere.

LÆS OGSÅ: Dansk bilfirma konkurs – snød kendis for millioner

I sin arrigskab over afvisningen har elbil-ejeren nu skrevet et brev til hospitalets ledelse, hvori han forlanger, at elbiler får lov til at parkere på hospitalets parkeringspladser.

I brevet hævder Freeman-Powell bl.a., at ‘elbiler har 20 procent mindre risiko for at bryde ud i brand end eksempelvis diesel- og benzinbiler’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I en kommentar til BBC skriver hospitalet, at forbudet mod parkering af elbiler er midlertidigt. Og at det skyldes, at nogle sikkerhedsforanstaltninger skal ‘opgraderes først’.

Hvad Paul Freeman-Powell ikke nævner, men som hospitalet til gengæld gør opmærksom på, er, at der lidt længere væk på en anden af områdets p-pladser er gjort plads til elbiler. Der er endda sat 14 ladestandere op.

Ifølge en svensk undersøgelse er der dog ikke grund til at frygte brande i elbiler. I hvert fald ikke, at de er hyppigere end brande i fossilbiler.

Mere efter annoncerne:
Mere herunder:

I 2022 kom en undersøgelse frem til, at der er 3,8 brande pr. 100.000 el- og hybridbiler. Mens der er 68 brande pr. 100.000 diesel- og benzinbiler, når man tæller de påståede brande med. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Annonce:

Husk det nu!

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler