Annonce:

80 procent af alle bil-ejere vælger de samme 3 farver

Er der nogen, der er nemme at forudsige, er det bilejere. I hvert fald når det kommer til farvevalg. Det skal være gråt i gråt – måske hvidt.

Sort, gråt eller hvidt.

Sådan vælger 80 procent af bilejerne i dag. I hvert fald når det kommer til farven på fabriksnye biler.

Det viser en ny undersøgelse iSeeCars.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og ikke bare det. Andelen af grå, sorte og hvide biler er vokset med 20 procent over de seneste tyve år. Altså er alle andre farver blevet trængt endnu mere i baggrunden.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bilfirma fyrer 4.300 folk – vil gå frivilligt konkurs

Det er dog ikke bilfabrikkernes skyld. For den samme undersøgelse slår fast, at bilfabrikkerne tilbyder lige så mange farver nu, som det var tilfældet i 2004. Bilisterne vil bare ikke have dem.

– Farverige biler ser ud til at være en truet art.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– På trods af en forskelligartet farvepalet, der tilbydes af bilproducenter, sælges der langt færre ikke-gråtonebiler i dag.

– De ikke-grå biler har mistet halvdelen af deres markedsandel i løbet af de sidste 20 år, og de kan blive endnu sjældnere om yderligere 20 år.

Den mest populære farve til biler er i dag hvid. Det er måske ikke så overraskende. Det er det til gengæld, at grå nu er næsten lige så populær en farve som sort.

Mere efter annoncerne:
Mere herunder:

Der er selvfølgelig også en anden forklaring. Nemlig økonomi. De gråtonede farver er oftest de billigste at fremstille, hvorimod en lysere farve med mere spræl i sagtens kan koste knaster, når den nye bil bestilles.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Annonce:

Husk det nu!

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler