Annonce:

Ford lukker fabrik i Tyskland – vil ikke bygge biler mere

Lige om lidt skal der ikke længere bygges biler på Fords fabrik i Saarlouis, Tyskland. Når den sidste Focus kører ud af portene, rykker medicinalvirksomheden Vetter ind.

Når den sidste Focus efter planen triller af samlebåndet i 2025, er det også helt slut med bilproduktion i Saarlouis i det vestlige Tyskland.

Fabrikken, der blev indviet af Henry Fords ældste barnebarn, Henry Ford II, i juni 1970, lukkes dog ikke permanent ned. I stedet skal den omdannes til produktionssted for medicinalvirksomheden Vetter.

Det skriver Automobilwoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ford har i en længere periode forsøgt at få andre til at producere biler på fabrikken i Saarlouis. Men efter at en alt andet end underskrevet aftale mellem et kinesisk mærke og Ford selv faldt fra hinanden, er dette alligevel ikke lykkedes.

LÆS OGSÅ: Jacob har fået et job ingen dansker har haft før

Aftalen smuldrede angiveligt mellem partnerne i sidste øjeblik. Hvorfor vides ikke præcist. Den sidste Ford Focus forlader samlebåndet i sommeren 2025. En smule senere end planlagt. Men det skyldes angiveligt en aftale med medarbejderne.

I 2021 forsøgte den danske Ford-importør i øvrigt at gå i rette med Boosted, fordi redaktionen skrev, at Ford allerede dengang forsøgte at sælge fabrikken i Saarlouis. Det har siden vist sig, at Boosted havde helt ret.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ford er ikke de eneste, der nu pakker en tysk bilfabrik ned. Det er allerede sket engang i år, da et lillebitte bilmærke gik konkurs for anden gang i marts. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Mere efter annoncerne:
Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Annonce:

Husk det nu!

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler