Annonce:

Nils har lovet han aldrig kører langt i en elbil igen

Hvis elbiler vitterligt er fremtiden, får Nils Svärd nok svært ved at holde sit løfte. Ikke desto mindre har han lovet aldrig at køre langt i en elbil igen.

Annonce:

I en tur i en elbil, der gav 2,5 times ekstra rejsetid, var ved at koste Niels Svärd ægteskabet. Og han forudser et decideret skilsmisse-boom, hvis den slags fortsætter.

Det skriver han i en klumme for Vi Bilägare.

Turen til Hallandskysten i Sverige har Niels Svärd tilbagelagt før. Også i elbiler da der var langt færre ladestandere i landet end i dag. Alligevel blev elbilen hurtigt et problem.

Hjemturen, der foregik i Kristi Himmelfartsferiens søndag, blev en bitter forsmag på den fremtid, der kan vente, hvis elbiler bliver det eneste tilladte på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Norge afskaffer særlig fordel til alle elbiler

Ved det første ladestop var der kun én ledig ladestander tilbage. Ud af 4 standere var den ene desuden defekt. Bag Svärds familien lånte Volkswagen ID.3 dannede der sig hurtigt en kø af andre elbil-ejere, som også havde brug for strøm.

Nogle blev så utålmodige, at de fortsatte videre. Ved det næste ladestop måtte familien igen holde i kø for overhovedet at komme til en lader.

Hjemme igen beskriver Niels Svärd stemningen i bilen som ‘elendig’. Turen, der burde tage fem timer, endte med at koste familien 7,5 timer, fordi det blev nødvendigt at vente på at overhovedet at få lov til at lade.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

For at redde bare noget af husfreden måtte Niels Svärd love, at familien aldrig kører 500 kilometer i en elbil igen. Selv tør han ikke tænke på, hvilke problemer den samme tur kan give i minusgrader og i endnu tungere trafik.

Noget tyder da også på, at problemet, familien oplevede, er kommet for at blive. I hvert fald afslører en ny test, at elbilerne har det svært i køligt og vådt vejr. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også