Annonce:

Er ekstrem tynd olie farligt for din bils motor?

Toyota kører med en olie så tynd, at den ligner vand? Men er det farligt. Det har Lake Speed ​​​​Jr. sat sig for at finde ud af.

Annonce:

Nogle nye biler kører på en stadigt tyndere olie. Så tynd at den i flere tilfælde minder om vand. Et af de bilmærker, der sværger til tynd olie, er Toyota.

Ifølge fabrikkens forskrifter skal især hybridbilerne ned og køre med en 0W-16-olie. Og faktisk anbefaler Toyota, at nogle biler skifter til 0W-8-olie efterfølgende.

Olieproducenterne Liqui Moly og Champion har udviklet 0W-8-olier, som de nyeste hybrider fra Mazda og Toyota kan køre på. Olierne lever ifølge producenterne op til JASO GLV-1-standarden, som japanerne kræver.

Men er det godt for motorerne? Det har olie-manden Lake Speed Jr., der er søn af en tidligere Nascar-kører, sat sig for at finde ud af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Leverer til flere bilmærker – nu er de ved at gå konkurs

Speed Jr.’s datter ejer en Toyota Corolla hybrid med den tynde 0W-16-olie, som efter det første service på værkstedet fik 0W-8-olie.

Mellem olieskiftene udtog Lake Speed Jr. dog nogle prøver fra olien, som han efterfølgende fik analyseret. Efter en uges tid modtog han det første resultat.

Det var og er intet galt med 0W-16-olien. På alle parametre er der utroligt få metalrester at komme efter i olien. Måske endda så få at de ikke er værd at notere sig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

For 0W-8-olien er resultatet mindst lige så godt. Faktisk er resultaterne så gode, at Speed Jr. i videoen herunder indrømmer, at en test måske slet ikke var nødvendig.

– Jeg føler mig meget godt tilfreds med resultaterne. Alt ser rigtig godt ud, siger han.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også