Annonce:

Med Toyotas hjælp genopstår Suzuki Cappuccino

Den lille legende af en kei car Suzuki Cappuccino, der også findes i Danmark, genopstår nu med Toyotas hjælp.

Annonce:

Alt imens meget tyder på, at den næste Mazda MX-5 er en elbil, holder den nye Suzuki Cappuccino fast i forbrændingsmotoren.

Det skriver Best Car.

Det japanske medie, der plejer at være særdeles godt orienteret om bilnyheder fra den del af Asien, skriver, at Suzuki får Toyotas hjælp til at puste nyt liv i den lille Cappuccino.

Angiveligt har både Mazda, Suzuki og Toyota, der i øvrigt netop har svoret på at holde forbrændingsmotoren i live, arbejdet på projektet siden 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Leverer til flere bilmærker – nu er de ved at gå konkurs

Opskriften er simpel, og som vi kender den fra den første Cappuccino. Nemlig en centermotoriseret sag med baghjulstræk. Eller det var egentlig planen.

Men nu har tingene udviklet sig. Sådan at platformen, som den lille bil skal bygges på, vokser så meget, at den ikke længere kan betragtes som en Kei Car. Altså biler der er kendt for at køre rundt med meget små benzinmotorer.

I stedet har trekløveret af bilmærker planer om en direkte ‘konkurrent’ til MX-5. Men i modsætning til den Starlet, der forlyder at Toyota også vil genoplive, holder Suzuki fast i baghjulstrækket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Motoren i Cappuccino vokser også. Ifølge Best Car låner Suzuki den 1,3-liters, tre-cylindrede benziner som Toyota i forvejen bruger i GR Corolla Sport. Det vil sige en ydelse på lige omkring 140 hestekræfter.

Suzuki – og Toyota for den sags skyld – er ikke de eneste, som kigger tilbage i modelprogrammet, når det kommer til nye modeller.

Ford gør præcis det samme. Mærket vil gerne genoplive Capri-navnet. Faktisk er Ford så langt med de planer, at prototyperne allerede er på vejen. Og den offentlige præsentation er lige på trapperne. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også