Annonce:

Taber 120.000 kr. pr. bil – kæmpe fond trækker støtten

Kinesiske Nio har mistet en kæmpe investor, idet den svenske fond AMF Pension har trukket sin investering ud og i stedet smidt pengene i et andet kinamærke.

Annonce:

Den svenske pensionsfond AMF Pension har tabt voldsomme summer på investeringer i det kinesiske bilmærke Nio, som i øvrigt nægter at være forsvundet ud af Danmark.

Men nu vil pensionsfonden altså ikke længere stå model til dele af det vilde tab. Helt konkret trækkes en tredjedel af investeringen svarende til 32 millioner danske kroner ud.

Pengene, som pensionsfonden har brugt på Nio, der taber 120.000 kroner pr. elbil, som forlader samlebåndet, skal bruges på et andet bilmærke fra Kina.

Fredag i sidste uge øgede pensionsfonden således sin ejerandel i Polestar. Ifølge pressechef for AMF, Jens Söderblom, som Carup citerer, skyldes investeringen dog ikke et bevidst valg.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Dansk forbud får efterspørgsel til at stige med 700 procent

I stedet skal det ses i sammenhæng med, at Volvo Cars i foråret, da man i øvrigt overlod kontrollen med Polestar til moderkoncernen Geely, sendte flere aktier på markedet.

Umiddelbart reagerede markedet positivt på nyheden om opkøbet. Og for første gang i meget lang tid blev Polestars aktie sendt over den ene dollar i værdi, der kræves, for at mærkets børsnotering overhovedet er berettiget.

Mandag i denne uge faldt Polestars værdi dog igen under den ene dollar. Samtidig gør mærket klar til massive fyringsrunder. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Nio gør det omvendt ikke meget bedre. På trods af en højere aktiekurs på 4,6 dollar er værdien samlet set kun faldet de seneste 6 måneder.

Herhjemme er Nio blevet decimeret af flere omgange. Og til sidste – det var tilbage i marts -blev den danske topchef sparket ud. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også