Annonce:

Her er den nye Audi A5 før du må se den

Audi dropper både forbrændingsmotoren og A4-modellen. Næsten. For den nye A5, der er lækket før tid, erstatter to modeller og kører på benzin lidt endnu.

Annonce:

Audi kæmper for at udrydde sit eget modelprogram. I hvert fald den del med forbrændingsmotor. Nu erstatter en ny A5 både den gamle A4 og A5.

I alt vil Audi præsentere 20 nye elbiler frem mod 2025. Den nye A5 er ikke en af dem. Men ikke desto mindre er det en bil, du ikke må se endnu.

En lækage af mærkets egne billeder afslører således bilen før tid. Det samme har allerede været tilfældet med den nye A6, som dog kun bliver en elbil. Læs mere om det her.

Årsagen til lækagen skal angiveligt findes i USA, hvor et medie har brudt embargo-aftalen med bilmærket og frigivet billederne af den nye A5 før tid.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Formel 1-kører springer ud som homoseksuel

Billederne viser dog ikke noget overraskende. Faktisk ligner den nye A5 alt andet fra Audi. Du skal klemme øjnene godt sammen for at forestille dig en ny bil. Men den er altså ny, påstår Audi.

Den nye A5 kommer både som sedan og stationcar. Eller Avant som Audi kalder den slags. Basismodellen udstyres med en to-liters turbo-benziner, 240 hestekræfter og syvtrins dobbeltkobling.

Senere kommer bilen som S5. Det betyder både firehjulstræk, som Audi kalder Quattro, og en turboladet V6-motor på 2,9 liter med 362 hestekræfter. Plugin-hybrider bliver der også.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Bilen bygges på Audis sidste platform til biler med forbrændingsmotor: Premium Platform Combustion eller PPC. Bilmærket holder fast i, at man på den måde vil have lanceret den sidste bil med forbrændingsmotor allerede i 2026.

Der er dog mere tale om evolution frem for revolution. Noget der er særligt tydeligt i kabinen, hvor den kommende A5 ligner enhver anden af sine søskende fra de sidste 20 år.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her

  • Her er den nye Audi A5 før du må se den
  • Her er den nye Audi A5 før du må se den
  • Her er den nye Audi A5 før du må se den
  • Her er den nye Audi A5 før du må se den

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også