Annonce:

Bilkoncern bakker: Vil ikke bygge 1 million elbiler

General Motors bakker nu også, når det kommer til elbilen. Den administrerende direktør Mary Barra tror nu ikke længere på 1 million elbiler.

Annonce:

General Motors er det seneste bilmærke, der fortryder målsætninger. I hvert fald når det kommer til elbil. Direktøren tror nu ikke længere på, at hun kan få bygget 1 million af dem.

Direktøren, Mary Barra, siger, at General Motors’ bilmærker kun når så langt, hvis der er et marked til at aftage elbilerne.

Det skriver Automotive News via CNBC.

Til det amerikanske medie har Barra fortalt, at General Motors ikke har kapacitet til at bygge en million elbiler allerede næsten år. Noget koncernen ellers havde sat sig for.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Bildesigner er død – Dræbt på brutal vis foran sit hjem

– Vi ser en lille opbremsning nu her. Vi kommer ikke til en million elbiler. For markedet udvikler sig bare ikke. Men vi kommer dertil, siger Barra.

General Motors får dog svært ved at bakke helt ud af elbil-produktionen. Og sker det, vil det have kostet koncernen milliarder af dollar, som man muligvis slet ikke har råd til at tabe.

GM står dog også bag nogle af de mest kritiserede elbiler til dato. Chevrolet, som er en del af koncernen, har flere gange måttet tilbagekalde elbilen Bolt af fare for brand i batterierne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Senere blev det til, at bilmærket skulle udskifte batterierne i samtlige Bolt-biler, der nogensinde er produceret. Samtidig fik ejerne besked på, at de skulle parkere uden for.

Nogle af dem – ejerne altså – fik desuden at vide, at det ville tage flere år, før Chevrolet kunne skifte de problematiske batteripakker. Læs mere om det her.

GM kan dog notere sig, at salget af elbiler generelt går frem. Også internt blandt koncernens mærker. Det går bare langt fra så hurtigt, at direktøren kan forsvare produktionen af en million elbiler allerede næste år.

Et er produktionsmålet, GM nu skrotter. Noget andet er problemerne med elbilerne. Og dem er der mange af. For amerikanernes vedkommende på software-fronten.

Annonce:

Kritikken af softwaren i biler som Chevrolet Blazer, Cadillac Lyriq og GMC Hummer har ligefrem haglet ned. Der er problemer med alt fra skærme, der går i sort og i stå, til opladning der ikke virker.

Samtidig har mærkerne fået kraftig kritik for at droppe funktioner som Apple CarPlay og Android Auto. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også