Annonce:

Volvo advarer – fremtiden som bilmærke er i fare

EU’s straftold på kinesiske elbiler risikerer at ramme Volvo på en måde, hvor bilmærkets fremtid er i fare, lyder advarslen.

Annonce:

Volvo EX30 er trods massive problemer, og kunder der får pengene tilbage for helt nye biler, en model der allerede kører mange af herhjemme. Men Volvos fremtid kan være i fare.

Det mener mærket i hvert fald selv oven på de straftold-satser, EU netop har vedtaget. De er på op til 37,6 procent og gælder foreløbig frem til oktober.

Og selvom EU-landene ikke kan blive enige om straftolden, slår det kinesiske mærke nu igen. Volvo Cars rammes nemlig af en straftold på 19,6 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver svenske Dagens Nyheter.

LÆS OGSÅ: Salget af disse biler er faldet med 100 procent i Danmark

Volvo, der er særdeles afhængige af EX30’ernes succes, foreslår selv, at de får lov til at glide uden om de knap 20 procents straftold i en periode. Den samme periode vil Volvo bruge på gradvist at flytte produktionen til Gent i Belgien.

Her kan kineserne ende med at blive den eneste bilproducent, der overhovedet er til stede i landet. Audis salg af Q8 e-tron går nemlig så dårligt, at tyskerne nu overvejer helt at lukke den eneste anden bilfabrik i Belgien. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tilbage i Sverige beklager landets handelsminister Johan Forsell udviklingen. Samtidig understreger han vigtigheden af frihandel og åbne markeder. Ligesom den svenske regering ifølge ministeren vil arbejde for at beskytte kinesiske interesser i Sverige.

Volvo er ikke de eneste, som er ramt af toldstatser. Hårdest går det udover SAIC-koncernen – der bl.a ejer MG. Her pålægges man den højeste toldsats.

Nogle andre, der har taget konsekvensen, er Tesla. Her hævede man pr. 1 juli den danske pris på Model der er fremstillet i Kina.

Mere efter annoncerne:
Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Annonce:

Husk det nu!

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler