Annonce:

Her styrtdykker benzinprisen – danskere holder i lange køer

Sverige er blevet det land i Vesteuropa, hvor både benzin og diesel pr. liter er absolut billigst. Det giver lange køer flere steder.

Annonce:

Det er ikke længe siden, at svenskerne trillede af færgen eller kørte over Øresund med næsten tomme tanke for at hente billig benzin i Danmark eller Tyskland.

Det billede er nu totalt vendt. Og nu holder såvel svenskerne selv som turister flere steder i kø ved landets tankstationer. Årsagen? Det billige brændstof.

Faktisk er både benzin og diesel nu så ‘billigt’ i Sverige, at det ikke fås billigere andre steder i det vestlige Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Jeg har mærket en meget stor forskel, siden prisen blev sat ned. Om morgenen er der kø allerede inden jeg åbner, siger Rasha hos Shell på Strandgatan i Trelleborg til svenske SVT.

LÆS OGSÅ: Bildesigner er død – dræbt på brutal vis foran sit hjem

Lige på den anden side af Øresund er det især danske nummerplader der fylder godt på tankstationerne. Det bekræfter forpagteren af Shell-stationen i Lockarp, der ligger lige på den anden side af broen.

Det er bl.a. den svenske regerings politik om at sænke afgiften på brændstof både i år og næste år, der får priserne til at falde massivt. Og hos regeringen holder man fast, selvom beslutningen møder heftig kritik fra oppositionen

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det er en levering fra min side, fra Kristendemokraternes side. Vi skal i stedet nå emissionsmålene gennem tung industri, svarer Ebba Busch (KD).

Selvom benzinen er billig i Sverige, er det langt fra at være verdens billigste. For mens svenskere – og danskere der vil tage turen – betaler godt 12 kroner pr. liter benzin, får iranerne den nærmest gratis. I hvert fald set med danske øjne.

En liter benzin i det mellemøstlige diktatur koster bare 19 danske øre for én liter benzin. I Libyen er det kun et par øre dyrere, mens prisen i Venezuela ligger på en kvart krone literen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:
Artiklen fortsætter her:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her

Mere efter annoncerne:
Mere herunder:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Annonce:

Husk det nu!

Populære

Annonce:

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler