Annonce:

Tysklands salg af elbiler kollapser for 7. måned i træk

I Tyskland noteres det for 7. måned i træk, at elbiler sælger dårligt uden statsstøtte. I juli måned faldt salget med næsten 37 procent.

Annonce:

Tyskerne er ikke vilde med elbiler. I hvert fald ikke dem uden statsstøtte. For 7. måned i træk faldt salget af elbiler i Tyskland, der ellers er Europas største bilmarked.

Det viser helt nye tal fra det tyske svar på Færdselsstyrelsen KBA.

I alt blev der i juli 2024 solgt lidt over 30.000 nye elbiler. Det er et fald på 36,8 procent i forhold til samme måned året før.

Elbiler er nu nede på at udgøre 29 procent af det samlede nybilsalg i Tyskland. Det skal ses i sammenhæng med, at landets regering i december sidste år fjernede alt støtte til elbiler. Det skete med øjeblikkelig virkning. Altså fra den ene dag til den anden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Toyota genopliver Starlet-navnet…. på en Suzuki

I alt blev der indregistreret 238.263 nye personbiler på Europas største bilmarked i juli måned. Samlet set blev der solgt næsten 126.000 nye benzin- og dieselbiler. For begge brændstoftyper gik salget – modsat elbilerne – fremad.

Kun ganske få bilmærker gik det positivt for i juli måned. Volvo klarede sig – stik mod, hvordan det går hjemme i Kina – virkelig godt i juli måned med en salgsfremgang på 66 procent.

Her var det den lille men i øvrigt problemfyldte elbil EX30, der trak det meste af fremgangen for mærket. Andre mærker halter markant efter. Også tyskernes egne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

BMW gik tilbage med 12 procent, Mercedes 7,7 procent, Audi med 2,5 procent, og Volkswagen gik i minus med mere end 4 procent. Ford, som også har fabrikker i Tyskland, gik tilbage med 18 procent.

Og hos Tesla, som bygger biler i udkanten af Berlin, faldt salget med 37 procent. På brugtbilmarkedet er der dog positive takter. I alt skiftede 698.000 brugte biler hænder i Tyskland. Det er en fremgang på 14,8 procent i forhold til for et år siden.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler