Annonce:

Regeringen vil indføre promillegrænse på 0,0 for bilister

Torsdag formiddag ventes regeringen at præsentere et lovforslag, som forbyder 17-årige bilister at drikke alkohol. Til gengæld må de på visse tidspunkter af døgnet køre bil alene.

Annonce:

Det bliver både lettere og mere besværligt at være helt ung bilist. Torsdag ventes regeringen at præsentere et forslag, der vil forbyde 17-årige bilister at drikke alkohol.

Helt konkret foreslår regeringen nultolerance for promillekørsel for landets yngste bilister. Til gengæld skal de 17-årige have lov til at køre bil på egen hånd.

Det skriver flere medier – bl.a. Ekstra Bladet onsdag aften i denne uge.

Regeringen vil give de unge bilister tilladelse til at køre bil på egen hånd mellem kl. 05 og 20, fordi det er i dette tidsrum, at flest har behov for at komme frem og tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Ny regel kan få Tesla til at sætte prisen ned i Danmark

I døgnets øvrige timer bliver der eftersigende ikke pillet ved den nuværende ledsagerordning, som betyder, at en erfaren bilist skal være med i bilen, når den 17-årige sidder bag rattet. Sådan har det i øvrigt været siden 2017.

Som det er nu, skal der sidde en bilist, som minimum har haft kørekort i 10 år og i øvrigt aldrig har fået frakendt kørekortet, på passagersædet, når den 17-årige kører bil. Fra det 18. år forsvinder ledsagerordningen.

Men de unge bilister har stadig kørekortet på prøve. Det betyder, at det allerede udløser et kørselsforbud, når der er to klip i kørekortet. Alle andre bilister har 3 klip at give af, før der venter en ny køre- og teoriprøve.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Det nye lovforslag fra regeringens side kommer bare få uger efter, at der blev lavet markant om på kørekort-reglerne i Danmark. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler