Annonce:

Ford bekræfter – skærer kraftigt ned på elbiler

Onsdag i denne uge meddelte Ford, at der bliver skåret kraftigt ned på mærkets investeringer i elbiler. Blandet droppes en stor, 7-personers SUV.

Annonce:

Ford bakker endnu engang. I hvert fald når det kommer til elbiler.

I en pressemeddelelse, som blev sendt ud onsdag i denne uge, bekræfter mærket, at der skæres markant ned i investeringerne i elbil-afdelingen, Model e.

Dels skrotter mærket planerne om en 7-personers SUV, der sådan set allerede er blevet udskudt éngang, dels forsinkes lanceringen af en ny elektrisk pickup.

De ændrede planer betyder, at Ford reducerer investeringerne i elbiler med samlede set 10 procent. Fremover vil bilmærket bruge 30 procent af det, man sætter af til fremtidige investeringer, i elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Ladeoperatør går konkurs – skylder over 100 mio. kroner

Og ikke nok med det – ifølge det amerikanske finansmedie Bloomberg laver Ford også om på sin batteriforsyningskæde. Det skal ske for at stå skarpere i konkurrencen med den kinesiske bil-industri.

Det bliver dog en dyr omgang for Ford endnu en gang at ændre mening, når det kommer til elbil. Mærket, der i forvejen taber 1 million kroner, hvergang en elbil forlader samlebåndet, regner med at sætte yderligere 400 millioner dollar til nu.

Og det er bare på nedskrivninger. Beløbet, der svarer til lige knap 2,7 milliarder danske kroner, skal lægges oven i de omkostninger som Ford forventer øget med godt halvanden milliard dollar svarende til 10 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Vi er opsat på at skabe langsigtet værdi ved at opbygge en konkurrencedygtig og profitabel forretning, siger Fords finansdirektør John Lawler i pressemeddelelsen.

Ford oplyser samtidig, at man med den nye strategi vil være i stand til at fokusere mere på hybridbiler end hidtil. Noget der formentlig også får indflydelse på den europæiske del af forretningen. Og det allerede i 2027. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler