Annonce:

36 personer er døde i verdens største bilskandale

Mindst 36 personer er døde i det, som med rette kan kaldes verdens største bilskandale. Alene i USA har de defekte airbags kostet 28 mennesker livet.

Annonce:

Japanske Takata gik konkurs i verdens største bilskandale. Men millioner af defekte airbags, der smuldrer op indefra, er stadig et dødens farligt problem.

Et problem, som nu har krævet sit 28. dødsoffer alene i USA. På verdensplan har mindst 36 personer mistet livet i ulykker, som kan relateres til de defekte airbags.

Det skriver USA Today.

Også denne gang er det en Honda-ejer, der har mistet livet. Det oplyser de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Volvo EX90 er fyldt med fejl – skal startes med bærbar

Ulykken skete helt tilbage i 2018. Men det er først nu, man endeligt har kunnet fastslå, at dødsulykken skete på grund af den farlige airbag.

Tidligere har Honda i USA fortalt, at man i et andet tilfælde i årevis forsøgte at give en anden bilist besked om de farlige airbags. Det skete dog ikke, før en ulykke kostede vedkommende livet.

I alt er 20 ud af de 28 kendte dødsulykker sket i Honda-modeller. Mærket meddeler dog, at man på nuværende tidspunkt har fået udskiftet 16,9 millioner Takata-airbags. Det svarer til 95 procent af de airbags med fejl, som Honda kender til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Takata-skandalen er dog et mareridt for langt flere bilmærker. Så sent som i juli måned i år måtte BMW tilbagekalde over 400.000 biler med den livsfarlige fejl. Læs mere om det her.

De livsfarlige airbags er også et problem herhjemme. Nissan i Danmark er en af de importører som stadig informere sine kunder, om at der kan være fatale fejl i bilerne. Men også BMW har tilbagekaldte adskillige biler i Danmark. Det samme har Honda.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler