Annonce:

England forbyder diesel- og benzinbiler fra 2030 – igen

Den nuværende regering i England har trukket en tidligere udskydelse af forbuddet mod nye diesel- og benzinbiler tilbage. Nu gælder det igen i 2030.

Annonce:

Først hed det sig, at englænderne ikke må købe nye diesel- og benzinbiler fra 2030. Så blev forbuddet udskudt til 2035.

Og nu er forbuddet tilbage med en deadline der siger 2030. At fortryde den udskudte deadline var og er en del af den nuværende regerings regeringsgrundlag.

Det skriver Top Gear.

Forbuddet er dog ikke totalt. For hvis diesel- eller benzinbilen, der er ny i 2030, er en hybridbil, får den lov til at slippe igennem og ud på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Med også hybriderne vil Englands regering af med. Det oprindelige 2030-forbud indeholder en undtagelse for hybriderne frem til 2035. Og det har man tænkt sig at holde fast i. Altså måske.

LÆS OGSÅ: Leverede kun 4 biler – nu tjener de millioner

På den anden side står flere bilmærker i kø for at meddele, at de ikke kan undvære forbrændingsmotoren. I hvert fald ikke i 2030. Senest har Volvo måttet fortælle, at man holder fast i benzinmotoren.

Et andet land er i det mindste i teorien meget længere fremme, når det kommer til et forbud mod forbrændingsmotoren, end England. Og Danmark for den sags skyld.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Det østafrikanske land Etiopien har som det første land i verden forbudt importen af diesel- og benzinbiler. Det er dog mere af nød end noget andet. Landet har simpelthen ikke råd til at importere brændstofferne.

– Der er truffet beslutning om, at biler fremover ikke kan importeres til Etiopien, med mindre disse kører på strøm, lød det fra transportministeren Alemu Sime 30. januar i år.

Tilbage i Europa klager bilmærkerne over, at de ikke kan undgå milliardstore bøder fra EU’s side. Det skyldes, siger bilmærkernes forening ACEA, at bilisterne ikke køber nok elbiler.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler