Annonce:

Nu er der flere elbiler end benzinbiler i Norge

I slutningen af september måned vil elbilerne have udkonkurreret benzinbilerne på de norske veje, viser helt nye tal.

Annonce:

Løbet er tilsyneladende kørt for benzinbilerne. I hvert fald i Norge, hvor en fremskrivning viser, at elbilen vil være dominerende lige om lidt.

Helt konkret viser en gennemgang fra de norske myndigheder, som Bilbransje24 refererer til, at der i slutningen af september måned vil være flere el- end benzinbiler på de norske veje.

Registreringerne af nye benzin- og dieselbiler er faldet kraftigt de seneste år, mens elbiler er blevet stadig mere populære. Det skyldes ikke mindst Norges enorme statsstøtte til elbiler, der holder de fleste elbiler helt afgiftsfrie.

Det er dog stadig dieselbilerne, der er flest af i Norge. Antallet af dem toppede i 2017, men også her er det lige siden gået ned ad bakke. Altså i antal. Imens er benzinbilerne faldet i antal lige siden 2010.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Disse hverdagsbiler taber mest i værdi pr. kilometer

Og nu er der altså så få tilbage af dem, at der helt fysisk er flere elbiler i Norge. Det kan blandt andet forklares med skrotning af flere ældre benzinbiler.

Cirka hver fjerde bil, der er indregistreret i Norge, er nu en elbil. I august måned sad elbilerne på hele 94 procent af et ellers meget forkølet nybilsalg i vores naboland. Læs mere om det her.

Noget tyder dog på, at nordmændene er ved at få nok af elbilerne. Flere byer fjerner således elbilers ekstra fordele på vejene. Bl.a undtagelsen som gør, at de må køre i busbaner og parkere gratis.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Omvendt har den norske regering også været nødt til at gå i medierne for at lægge en udbredt opfattelse ned. Regeringen forsvarer sig med, at man modsat EU-landene ikke vil forbyde nye biler med forbrændingsmotorer. Det kommer heller ikke til at ske fra 1. januar 2025, lyder det.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler