Annonce:

Danske bilister skal betale ny afgift, siger direktør

100 år med registreringsafgift, som vi har rundet i Danmark, må være nok. Det mener bilimportørernes interesseorganisation. Men bilisterne skal stadig betale, siger direktør.

Annonce:

Den skulle have været her i seks måneder, men nu har registreringsafgiften på biler i Danmark rundet de hundrede år.

Den tidligere Venstre-politiker og nuværende formand for bilimportørernes interesse-organ Mobilty Denmark vil af med afgiften og tvinge danske bilister til at betale en kørselsafgift i stedet.

Det skriver han i en klumme for Motor-magasinet.

– På lidt længere sigt bør den tilbageværende registreringsafgift helt erstattes af en kørselsafgift, der fokuserer på at reducere trængsel, samtidig med at det sikres, at den samlede beskatning af bilisterne ikke bliver hårdere, end den er i dag. 

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Leverede kun 4 biler – nu tjener de millioner

Danskerne skal altså stadig betale tårn høje afgifter for at køre rundt i biler. Også selvom de – som Mobilty Denmark helst ser det – kun kører på strøm.

Det skal i øvrigt foregå i mindre elbiler end i dag, fordi det ifølge direktøren ikke giver mening, at: “store, energikrævende elbiler betaler det samme som små elbiler”.

Faktisk mener Mads Rørvig, at danskerne kan miste interessen for elbiler helt, hvis afgifterne stiger bare den mindste smule i forhold til det nuværende niveau. Og den holdning er han ikke alene om at sidde med.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Også hos Dansk Industris afdeling for bilbranchen – DI Bilbranchen – frygter man, at danske bilister vende ryggen til elbiler med afgifter på.

Sådan er det bl.a. gået i Tyskland, hvor regeringen nu føler sig presset til delvist genindfører statsstøtten til elbiler efter et 8 måneder langt kollaps i salget. De samme overvejelser gør man sig i Sverige.

Andre steder står man dog fast på, at ejere af elbiler også skal til at betale deres del af regningen. I Holland begynder man fra 1. januar 2025 udfasningen af alt statsstøtte til elbilen.

Og i den canadiske provins Alberta mener politikerne, at elbilerne slider så meget på vejene, at ejerne skal punge ud for at ødelægge asfalten. Læs mere om det her.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler