Annonce:

Sverige vil forbyde helt særlig kørekort-regel

I Sverige er der mulighed for at springe en kørelærer over. Det kræver dog en særlig godkendelse. Den godkendelse skal sløjfes nu, synes Transportstyrelsen.

Annonce:

Svenskerne må ikke bare tage kørekort tidligere end danskerne. De må også gøre det på egen hånd. Den særlig regel kaldes ‘privat’ køreundervisning.

Men nu vil landets transportstyrelse gør den regel mere besværlig ved at gøre mere undervisning hos en egentlig kørelærer obligatorisk

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

– Det handler om at skabe en køreuddannelse, hvor de kommende bilister får bedre støtte under uddannelsen, og hvor det er klart, at man skal bestå en prøve, når man er klar, siger Josefin Hallenberg.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Hver 7. bil i Danmark har fået denne skade i 2024

Lige nu er det sådan, at bilister, som vælger at tage kørekort ‘privat’ kan nøjes med at gennemføre en såkaldt godkendelse.

Godkendelsen sørger for, at en såkaldt vejleder, der skal guide bilisten i det at køre bil, får tre timers undervisning. Løbet kaldes introduktionsundervisning. Desuden skal bilisten, som tager kørekort, bestå et generelt helbredstjek hos en læge.

Herhjemme lægger SVM-regeringen også op til at stramme reglerne på kørekort-området. Især for de yngste bilister der nu underlægges endnu flere forbud.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Samtidig ønsker EU generelt at lave om på unionens kørekort-regler som ellers har været de samme siden 2006. EU måtte droppe at forbyde netop unge bilister at køre bil om natten. Noget den danske regering ellers har foreslået. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler