Annonce:

Medie: Svensk bilfabrik saboteres direkte af Kina

Den svenske bilbatteri-fabrik Northvolt er ikke kun i krise, fordi BMW annullerede en kontrakt til 14 milliard kr. Kina ødelægger virksomheden, skriver medie.

Annonce:

Den svenske batterifabrik Northvolt er muligvis ikke kun i problemer, fordi man mangler milliardstore kontrakter med bilmærkerne.

Den svenske forfatter Lars Wilderäng skriver på sin blog Cornucopia, at fabrikken i Skellefteå saboteres indefra af en underleverandør, som den kinesiske stat ejer.

Det samme skriver Allt om Elbilen.

Også Dagens Nyheter har fortalt om Northvolts forbindelse til den statsejede underleverandør Wuxi Lead.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Ifølge endnu ubekræftede oplysninger kan udstyret fra Wuxi Lead, som Northvolt er afhængig af, kun styres direkte fra Kina.

LÆS OGSÅ: Mercedes-ejer slap for p-bøde fordi han ikke kører Tesla

Desuden skal kineserne være særdeles tilbageholdende med at udlevere en række dokumenter, som underleverandøren endda har slettet flere af.

Det er fra Lars Wilderängs kontakt til en kilde med kendskab til situationen på fabrikken i Sverige, at oplysningerne kommer. Og selvom forfatteren mener, at der kan være tale om sabotage, vil han for at beskytte sin kilde ikke løfte sløret for dennes identitet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Det hjælper derfor ikke med yderligere milliarder eller statsligt ejerskab i Northvolt – produktionen vil ikke fungere, så længe kineserne ikke ønsker det, skriver Wilderäng.

Sveriges statsminister har da også afvist at lade skatteborgerne betale størstedelen af regningen for byggeriet af en anden fabrik, som Northvolt vil ombygge med kinesisk-ejede Volvo.

Mulig sabotage og pengemangel er dog ikke Northvolts eneste bekymringer. Der mangler så mange penge, at det nu er nødvendigt at fyre folk og lukke eller videresælge flere øvrige projekter.

Samtidig kræver en ekspert, at batterifabrikken i Skellefteå skal lukkes ned, indtil det er blevet kortlagt præcist, hvorfor indtil videre fire ansatte har mistet livet der. Læs mere om det her.

Annonce:

Northvolt selv har ifølge svenske Mestmotor ikke været til at få en kommentar fra, når der spørges til den mulige sabotage.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler