Annonce:

Audis sidste racerbil med dieselmotor er til salg

Audi kørte sit sidste Le Mans med en dieseldrevet racerbil helt tilbage i 2016. Nu er bilen – en R18 TDI – sat til salg i noget nær perfekt stand.

Annonce:

Meget kunne måske være gået anderledes, hvis ikke Volkswagen-gruppen havde snydt med dieselmotorer. Måske havde Audi stadig kørt Le Mans på brændstoffet.

I stedet stoppede Audi pludselig og meget brat udviklingen af Le Mans-prototype-programmet efter 2016-sæsonen.

Men bilerne findes stadig. Og nu er den sidste af sin slags sat til salg. R18 TDI Ultra er et monster uden lige med en 3,7-liters V6-motor, der er god for 532 hestekræfter. Dog en smule mindre end forgængeren med V10-motor, R15 TDI.

Når det så er sagt, skal bilen ifølge annoncen på Pistonheads være i fremragende stand og lige til at køre ud på alverdens racerbaner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Bilen her er fra 2011. Den sidste af i alt 8 biler som blev bygget til forskellige racerløb af Audis motorsportafdeling. Angiveligt er det kun 6 af bilerne, der har overlevet siden. To af dem står stadig i byen Le Mans, fordi Audi aldrig har gidet fragte dem hjem til fabrikken i Ingolstadt.

LÆS OGSÅ: Ejerne advares: Disse biler er guf for skadedyr

Bilen her er der dog blevet kælet væsentligt mere for. Men Audi har ikke formået at vinde Le Mans siden 2014. Konkurrenterne er bare bedre. I stedet har cheferne kastet penge efter Formel 1.

Men allerede før Sauber officielt bliver til Audis fabrikshold i 2026, er der opstået alvorlige problemer. Hele chefgange i projektet er blevet fyret, og manden bag Audis Formel 1-hold er blevet fjernet. Måske fordi fabrikken begik en regnefejl til 8 milliarder kroner. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

På et lidt mere afdæmpet plan – nemlig det til gaden – har Audi RS2 netop fået comeback. Men ikke som du måske tror. I stedet er RS2 et program i mærkets vildeste gadebil til dato RS e-tron GT Performance med 925 hestekræfter.

Søsterbilen, Porsche Taycan Turbo GT, har dog hele 1.034 hestekræfter. Den taber dog sin værdi uhyggeligt hurtigt. Faktisk er 250.000 væk på bare 28 dage.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler