Annonce:

Mekaniker får 20 millioner kr. i bøde for ulovlig chiptuning

Et amerikansk firma, Cobb Tuning, er blevet idømt en bøde på, hvad der svarer til 20 millioner danske kroner på grund af ulovlig chiptuning.

Annonce:

Amerikanske Cobb Tuning er blevet dømt for at sælge ulovlig chiptuning og udstyr, der kan manipulere med bilers emissionssystemer. Bøden skal afbetales over tre år, og virksomheden er blevet tvunget til at stoppe salget.

Sagen er rejst af den amerikanske miljømyndighed EPA, som har slået ned på Cobb Tuning for at have solgt over 90.000 enheder, der kan deaktivere eller reducere effekten af emissionsbegrænsende udstyr.

Det skriver det amerikanske justitsministerium i en pressemeddelelse.

Derudover har virksomheden også solgt 8.400 udstødningssystemer, som er klart ulovlige at bruge på offentlig vej.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Ken Block-selskab går konkurs med milliardgæld

Udover at betale bøden skal Cobb Tuning også fjerne deres tekniske support, som de ulovlige produkter har været omfattet af. Ligesom garantien skal rives midt over.

På den måde vil myndighederne sikre, at Cobb Tuning ikke kan hjælpe sine kunder med at bruge eller vedligeholde det ulovlige udstyr.

Afgørelsen er en del af et forlig mellem Cobb Tuning og EPA. Beløbet blev fastsat ud fra virksomhedens økonomiske situation, hvilket er grunden til, at bøden ikke blev højere. Hvis bøden havde været større, ville virksomheden have haft svært ved at afdrage hele beløbet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Cobb Tuning har i forbindelse med forliget udsendt en udtalelse, hvor de anerkender, at de tager myndighedernes krav seriøst.

– Jeg er glad for at kunne rapportere, at disse produktændringer ligger bag os, udtaler Jeff King, der er administrerende direktør for Cobb Tuning.

Sagen minder om flere lignende sager fra netop USA, hvor man har slået hårdt ned på både bilmærker, underleverandører i bilindustrien og enkeltstående mekanikere, der har manipuleret med bilers emissionsudledning.

Det er ikke mere end et år siden, at en mekaniker fik en bøde på 7 millioner kroner for lignende svindel. Herhjemme foreslog den daværende regering tilbage i 2017, at straffe chiptuning endnu hårdere.

Annonce:

En lov, der senere førte til, at politiet utallige gange brød loven. En praksis der først blev stoppet, da Rigspolitiet tabte sagen i landsretten. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler