Annonce:

Første by i verden forbyder reklamer for benzinbiler

Som den første by i verden forbyder Haag, der ligger i Holland, alle reklamer for benzin- og dieselbiler. Forbuddet er dog rettet mod mere end biler.

Annonce:

I den hollandske by Haag bliver det fra 1. januar 2025 forbudt at reklamere for benzin- og dieselbiler.

Det skriver Automobilwoche.

Forbuddet gælder dog ikke kun benzin- og dieselbiler, men alle produkter, der ‘i væsentlig grad er baseret på eller fremstillet ved hjælp af fossile brændstoffer’.

Det er bystyret i Haag, der er Hollands tredjestørste by, som torsdag i sidste uge besluttede sig for at stemme forbuddet igennem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Elbil udbrændte totalt – måtte fjernes med gaffeltruck

Helt konkret betyder det, at det i hele byen bliver forbudt at reklamere for langt de fleste biler. I hvert fald på udendørs arealer.

Byrådet i Haag har vedtaget to forslag om at forbyde fossilreklamer på udendørs arealer, sagde byrådets talsmand Jordy Kruse til nyhedsbureauet AFP fredag i sidste uge.

Det første forslag informerer reklamebureauer om, at reklame for fossilt brændstof ikke er tilladt, mens det andet forbyder al reklame for fossilt brændstof i offentlige rum, lyder det fra Kruse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Byrådspolitikeren Leonie Gerritsen, der er valgt ind for det såkaldte ‘dyreparti’, håber, at det nye forbud vil sende et klart signal.

– Vi håber, at denne lov også vil sende et signal til andre byer om at gøre det samme for at bekæmpe klimaforandringerne, siger hun.

Haag går dog ikke længere end Etiopien gør. Hele landet har nemlig besluttet sig for totalt at forbyde importen af alle diesel- og benzinbiler. Det har dog ikke noget med klima at gøre. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler