Annonce:

Tesla er ved at gøre lastbilen Semi klar til Europa

Det er meget muligt, at Cybertruck ikke kommer til Europa. Men lastbilen Semi skal efter planen i hvert fald hertil.

Annonce:

Lige nu kan du se alt fra Model S til Model X på de danske veje. Teslas lastbil Semi er dog ingen steder at se.

Men den kommer hertil. I hvert fald er det Teslas plan at lancere den store, elektriske lastbil i Europa. Det er da heller ikke produktionen, der er nogen hindring.

Den har været i gang i halvandet år. Men det går langsomt selv i Teslas verden. De første eksemplarer testes i USA bl.a. sammen med sodavand-giganten Pepsi Co.

Og herfra lyder det, at de første eksemplarer allerede har kørt 250.000 miles svarende til 402.000 kilometer. Lastbilen har ifølge Tesla ‘stort set’ kørt i døgndrift.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Lastbilen er kun blevet stoppet for at lade, laste og/eller skifte chauffør. Men i den nuværende tidsplan, som tager højde for chaufførskift, af- og pålæsning samt opladning, mener Tesla, at Semi kan køre 1.700 kilometer på samme dag.

LÆS OGSÅ: Clarkson indrømmer – stopper på TV på grund af elbiler

I forbindelse med en transportmesse i Hannover, Tyskland, deltog Dan Priestley, der er leder af Semi-projektet hos Tesla og Dejan Antunović fra Pepsis elektrificeringsprogram, i en paneldebat.

Det var her Tesla-chefen bekræftede, at lastbilen snart kommer til Europa. Og spørger man hos Pepsi, har mindst én chauffør sagt, at han aldrig skal tilbage i en lastbil med forbrændingsmotor.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tesla har indtil videre en testflåde af lastbiler på små 100 enheder. Hvad Tesla mener med ‘snart’ kom dog ikke frem under paneldebatten.

Nyheden om Teslas Semi-lancering i Europa kommer bare få dage efter, at de amerikanske myndigheder fra frigivet en rapport, der fortæller, at der blev brugt 189.000 liter vand på at slukke en af Teslas brændende lastbiler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler