Annonce:

Sverige forbyder disse dæk 1. december 2024

Det er ikke kun i Tyskland, at man slår ned over for tidligere helt lovlige vinterdæk. I Sverige sker det samme bare en anelse senere.

Annonce:

Fra 1. december 2024 bliver det ulovligt at køre rundt på visse pigfrie vinterdæk i Sverige. Er der kun den såkaldte “M+S”-mærkning på dækkene, udløser det en bøde.

Hos M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, opfordrer man derfor bilister til at tjekke deres vinterdæk ekstra grundigt i år, inden bilen får skiftet hjul.

– Det er noget, jeg tror, ​​de fleste ikke kender til. Men det er noget, vi skal holde øje med, siger organisationens Carl Erik Stjernvall til Carup.

“M+S”-markeringen står for mud and snow, og selvom industrien stoppede med at bruge mærkningsordningen helt tilbage i 2017, kan der altså stadig ligge den slags dæk rundt om i garagerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

I Sverige blev de sidste M+S-dæk solgt så sent som i 2019. I stedet er det fra og med 1. december kun vinterdæk med det lille bjerg- og snefnugssymbol på siderne. Altså i Sverige.

LÆS OGSÅ: Mekaniker får 20 millioner kr. i bøde for ulovlig chiptuning

Svenskerne skal desuden køre med vinterdæk i perioden fra 1. december til 15. marts. Sådan er det ikke i Tyskland, men her forbyder man “M+S”-dækket endnu tidligere. Nemlig allerede 1. oktober i år.

Straffen for at køre rundt på de forkerte vinterdæk i Tyskland er op til 120 euro svarende til små 900 danske kroner. Apropos danske kroner raser debatten om vinterdæk stadig herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Senest har Færdselsstyrelsen afvist, at det giver mening med et påbud om vinterdæk i Danmark. Men det mener flere aktører i branchen er noget vildledende vrøvl over for bilisterne. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler