Annonce:

Bilgigant gør klar til at fyre 30.000 ansatte

Bilgiganten Volkswagen skylder op mod 3.200 milliarder kroner. Finansdirektøren siger, der er 1 måske 3 år til at rette op. Og det betyder massefyringer.

Annonce:

Volkswagens krise er nu så dyb, at bilgiganten gør klar til fyringsrunde af de helt store. Faktisk en af de største i Europas bil-historie.

Ifølge det tyske Manager Magazin drejer det sig om fyringen af op mod 30.000 ansatte i Tyskland. Og det er ikke kun fabriksarbejdere, der kan se frem til en fyreseddel.

Alene i 2023, hvor den seneste optælling er fra, havde Volkswagen i Tyskland lige knap 300.000 ansatte. Virksomheden har dog ikke ønsket at kommentere de seneste oplysninger.

Ifølge det tyske medies oplysninger er det dog primært inden for R&D – altså research og udviklings-arbejde – at Volkswagen nu skal spare penge. Mediet mener, at op mod 6.000 ansatte i VW’s udviklingsafdeling vil blive fritstillet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

I dag arbejder 14.000 folk med udviklingen af fremtidige biler hos Volkswagen. Virksomheden har da også for nylig købt sig ind i både kinesiske Xpeng og amerikanske Rivian for at få fart på udviklingen af især elbiler.

LÆS OGSÅ: Ken Block-selskab går konkurs med milliardgæld

Men det kan være, at denne udvikling på grund af en meget dårlig økonomi ikke kommer til at gå så hurtigt, som tyskerne i Wolfsburg havde forestillet sig.

På grund af Volkswagens dårlige økonomi begynder de tyske politikere da også at røre på sig. Senest har Tysklands finansminister Christian Lindner erklæret sig villig til at udskyde kommende emissionskrav til bilproducenterne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Som reglerne er i dag, kan bilmærkerne allerede fra 1. januar 2025 blive ramt af milliardstore bøder, fordi de ikke kan holde sig under en strammere, gennemsnitlig CO2-udledning. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler