Annonce:

Elbilmærke afsløret ved en fejl – bygger benzinbil

Den tyske underleverandør Bosch har ifølge flere medier begået en kæmpe fejl, der betyder, at kinesiske Xiaomis modelprogram er lækket.

Annonce:

Smartphoneproducenten Xiaomi har tilsyneladende taget kineserne med storm. Over 100.000 forudbestilte mærkets første bud på en elbil, SU7. Men nu har underleverandøren Bosch begået en fejl.

Det skriver flere medier – bl.a. Electric-Vehicles.

Fejlen, der er en lækage, betyder, at Xiaomi næppe kan overraske nogen igen det næste meget lange stykke tid. Hele det kommende modelprogram er nemlig sluppet ud. Tilsyneladende ved ‘en fejl’.

Lækket afslører bl.a., at Xiaomi ikke kun lancerer en udgave af SU7 med 1.548 hestekræfter næste år. Der kommer også mindst én SUV kaldet MX11. Den deler formentlig teknik og platform med SU7.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Hjalp millioner af bilister – nu er han død

I lighed med Volvo, der har måttet opgive løftet om kun at bygge elbiler i 2030, vil Xiaomi heller ikke kun bygge elbiler. Det afsløres også af lækagen.

Faktisk vil de to bilmærker lave præcis det samme. Nemlig en alternativ hybrid, hvor en meget lille benzinmotor supplerer en større batteripakke. Det samme princip er eksempelvis allerede i Mazdas MX-30.

Hos Xiaomi har bilen indtil videre kodenavnet N3. Det dækker over en bil af endnu ukendte former, men der skal som minimum være plads til seks personer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Lækager i bilindustrien er dog langt fra noget nyt. I foråret kom det eksempelvis frem, at Toyota har tænkt sig at genoplive et legendarisk modelnavn til en lille benzinbil. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også