Annonce:

Hver anden bilist snyder i afgift, siger Motorstyrelsen

I løbet af sommeren har Motorstyrelsen været på flere kontrolbesøg i Danmark. Bl.a. i forbindelse med Danmark Hurtigste Bil, DHB. Nu venter ekstra afgifter næsten hver anden bilist.

Annonce:

At bilisterne betaler de rettet afgifter var i fokus, da Motorstyrelsen sammen med politiet gennemførte kontroller ved en række events hen over sommeren.

Særligt i forbindelse med Danmarks Hurtigste Bil, DHB, Roskilde Festival og under uge 29 i Skagen blev mange bilister standset.

I alt blev 107 køretøjer taget ind til kontrol. Resultaterne viser, at 50 bilister nu står overfor en mulig opkrævning af afgift. Nogle skal betale fuld registreringsafgift.

Motorstyrelsens undersøgelser skal nu afgøre, om ejerne af de kontrollerede biler skal betale yderligere afgifter, og i nogle tilfælde kan der blive tale om en fuld registreringsafgift.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen, udtaler i den forbindelse i en pressemeddelelse, at:

LÆS OGSÅ: Hjalp millioner af bilister – nu er han død

– At knap hver anden bilist risikerer en efteropkrævning viser, at der fortsat er grund til at være til stede til kontroller i sommerlandskabet.

– Nu undersøger Motorstyrelsen, om ejerne af bilerne skal have en opkrævning, og om nogle af ejerne skal betale fuld registreringsafgift af deres bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Det arbejde har indtil videre vist, at otte køretøjer har betalt for lidt i afgift, og i disse otte afgjorte sager er der udsendt opkrævninger for ca. 820.000 kr. i for lidt betalt afgift.”

Kontrollerne omfattede forskellige typer køretøjer, herunder mandskabsvogne, leasingbiler, taxier og varebiler på gule plader, som blev anvendt til privat kørsel.

Reglerne for brug af varebiler på gule plader er klare: Privat kørsel kræver, at der er betalt privatbenyttelsesafgift, eller at der er købt et dagsbevis. Et dagsbevis giver tilladelse til at anvende en gulpladebil til privat kørsel i op til 24 timer.

Blandt de stoppede køretøjer var også en del udenlandske biler og leasingbiler. Motorstyrelsen undersøger nu flere sager, hvor udlændinge bosat i Danmark kørte i udenlandsk indregistrerede biler.

Annonce:

I udgangspunktet skal udenlandske statsborgere, der har haft fast bopæl i Danmark i mindst 30 dage, sørge for, at deres køretøjer bliver indregistreret i landet.

Motorstyrelsen understreger, at disse kontroller er en del af deres løbende arbejde. Sammen med politiet gennemfører de kontroller over hele landet for at sikre, at reglerne for bilers afgifter overholdes, og at der betales korrekt afgift ved brug af køretøjer på danske veje.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler