Annonce:

To elbiler var blandt de mest stjålne biler i 2023

I ‘gamle dage’ var det GPS’er og radioer, tyvene løb med, når de så en bil. Nu tager de hele bilen med sig. To elbiler i top 20 viser ny opgørelse.

Annonce:

Er din bil blandt tyvenes foretrukne ofre? Det er der en vis sandsynlighed for. I hvert fald, hvis du ejer en Volkswagen eller Toyota.

De to mest foretrukne mærker blandt biltyvene. Det skriver tyske Bild.

Opgørelsen viser, at antallet af biltyverier blandt alene de to nævnte mærker er steget med hele 115 procent siden 2022.

Og gør man biltyverierne op i bilmodeller, var der sidste år hele tre Toyotaer i top 10. Den mest stjålne Toyota er i øvrigt Land Cruiser-modellen, som blev bygget mellem 2003 og 2009.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Bevæger vi os lidt længere ned af listen, dukker to overraskelser op. Biltyvene interesserer sig nemlig også for elbiler. Den 12. mest stjålne bil hele sidste år var en Kia EV6, mens søsterbilen Hyundai Ioniq 5 klemte sig ind på en 14. plads.

LÆS OGSÅ: Hver anden bilist snyder i afgift, siger Motorstyrelsen

I forhold til det samlede antal kaskoforsikrede biler blev 0,6 procent af EV6’erne stjålet. For Ioniq 5 var det 0,47 procent.

Ifølge den tyske opgørelse kostede biltyverier i 2023 forsikringsselskaberne, og dermed indirekte kunderne, svimlende 310 millioner euro sidste år. Det svarer til 2,3 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Ifølge tal fra den danske brancheorganisation Forsikring og Pension bliver der stjålet cirka 2.400 biler om året i Danmark. Halvdelen af dem bliver aldrig fundet igen. Herhjemme er det især mærker som Audi, BMW og Mercedes, biltyvene går efter.

Men tyvene kan også gå efter enkeltdele til disse biler. Tidligere på året spredte der sig især på Sjælland en bølge af tyverier af bildele. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også