Annonce:

Mercedes får ny tilladelse – må kun køre 95 km/t

Lige nu håber Mercedes, at mærkets modeller med selvkørende teknologi kan få lov at køre 130 km/t inden 2030. Men for nu må de nøjes med 95 km/t.

Annonce:

De har i forvejen lovet at tage skylden, hvis en selvkørende bil laver ulykker. Og nu får Mercedes biler på det såkaldte ‘niveau 3’ af selvkørende egenskaber lov til at sætte farten op.

I hvert fald i Tyskland. På andre markeder skal hastigheden stadig holdes mere moderat. Mere om det om et øjeblik.

Mercedes skal dog fortsat begrænse hastigheden, så bilerne med ‘niveau 3’-teknik ikke kan køre mere end 59 miles i timen svarende til 95 km/t.

Det skriver AutoCar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Det er dog en markant forbedring i forhold til de 60 km/t, begrænsningen lød på før. Det er dog først i 2025, at Mercedes får lov til at køre hurtigere.

LÆS OGSÅ: Tal trækkes tilbage – elbiler overgår IKKE benzin i Norge

Målet er, at mærket fra Stuttgart inden 2030 får tilladelse til at lade de selvkørende biler skyde en fart på mindst 130 km/t.

På andre markeder – eksempelvis i USA, hvor Mercedes har lovet at tage skylden for ulykker med mærkets selvkørende biler, er hastighedsgrænsen dog stadig 60 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Lige nu koster Drive Pilot-pakken, som giver adgang til de selvkørende egenskaber, i en Mercedes af nyere dato, 6.000 euro i Tyskland. Udstyret er endnu ikke lovligt i Danmark.

Men det er der andet, der er. Altså fordi det i forvejen er godkendt i Tyskland. Og kan komme langt flere bilister til gode. Det kunne Boosted fortælle tidligere på året.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også