Annonce:

Bilfirma i krise fyrer omgående 1.600 ansatte

Alene på Northvolts fabrik i Skellefteå skal der findes 1.000 af de 1.600 stillinger, som nu skal nedlægges.

Annonce:

Northvolt, der forsøger at leve af at bygge batterier til elbiler, har truffet endnu en hård beslutning.

Tilførelsen af ny kapital til den nødlidende virksomhed har vist sig at være mere end svært. Samtidig er omkostningerne løber løbsk, og produktionen på fabrikken i Skellefteå halter.

Som konsekvens har Northvolt annonceret en omfattende spareplan, der medfører afskedigelse af 1.600 medarbejdere i Sverige.

Virksomheden skal fyre ansatte i Skellefteå, Västerås og Stockholm, hvor henholdsvis 1.000, 400 og 200 stillinger nedlægges. Endvidere sættes udvidelsen af fabrikken i Skellefteå på pause.

Formålet med spareunden er ifølge Northvolt at koncentrere indsatsen om produktionen af battericeller i Skellefteå.

LÆS OGSÅ: Elbil udbrændte totalt – måtte fjernes med gaffeltruck

Virksomheden fremhæver, at det er lykkedes at tredoble produktionen på dette anlæg. Noget der ellers tidligere også har været en markant bekymring for.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Selvom det overordnede momentum for elektrificering fortsat er stærkt, skal vi sikre, at vi tager de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter som reaktion på modvinden på bilindustrien står i.

– Vi skal nu fokusere al energi og investeringer på vores kerneforretning. Succes med at øge produktionen hos Northvolt Ett er afgørende for at levere til vores kunder og muliggøre bæredygtige forretning.

De seneste produktionsrekorder hos Northvolt Ett viser, at vi er på rette vej, men de beslutninger vi træffer i dag, uanset hvor hårde de er, er nødvendige for Northvolts fremtid, siger Peter Carlsson, administrerende direktør for Northvolt, i en pressemeddelelse.

Spareunden konsekvenser er dystre. Northvolt står nu til at afskedige hver fjerde medarbejder i Sverige.

Krisen i virksomheden kommer bl.a. efter dødsfald på fabrikken i Skellefteå og at en kontrakt med BMW til en værdi af adskillige milliarder kroner blev revet i stykker. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også

Altid gratis artikler