Annonce:

Bilimportør får bøde på hele 112 millioner kroner

Peugeot Austria GmbH, som er ansvarlig for importen af de franske biler i Østrig, står over for en betydelig økonomisk lussing. Bøden lyder på 112 millioner kroner.

Annonce:

Den østrigske karteldomstol har pålagt virksomheden en bøde på 15 millioner euro, hvilket svarer til omkring 112 millioner danske kroner.

Baggrunden for bøden er, at importøren har brudt konkurrenceloven ved at udnytte sin markedsdominans over for mærkeforhandlere og værksteder i landet.

Afgørelsen kommer efter en undersøgelse foretaget af de østrigske konkurrencemyndigheder.

Myndighederne har konkluderet, at Peugeot Austria GmbH har misbrugt sin position på markedet ved at lægge pres på sine partnere, hvilket har hæmmet konkurrencen og skabt ulige vilkår. Konkurrencemyndighederne offentliggjorde afgørelsen i en pressemeddelelse.

Bøden på 15 millioner euro er en af de største af sin slags i Østrig i nyere tid og markerer en milepæl i håndhævelsen af konkurrenceregler på det europæiske marked. Importøren har endnu ikke kommenteret på dommen, eller om man vil appellere afgørelsen.

LÆS OGSÅ: Elbil udbrændte totalt – måtte fjernes med gaffeltruck

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Den østrigske sag har også vakt opsigt uden for landets grænser. I Danmark er konkurrencelovgivning et emne, der regelmæssigt diskuteres blandt bilforhandlere, og flere brancherepræsentanter følger sagen tæt.

Gitte Seeberg, administrerende direktør for Autobranchen Danmark, har også bemærket den østrigske afgørelse.

– Jeg ved godt, det kan være et stort skridt, men jeg håber da, at den østrigske dom inspirerer nogle bilforhandlere herhjemme til at få prøvet de forhold, som de udsættes for, ved domstolene.

– Jeg kan i hvert fald love, at vi fra Autobranchen Danmarks side i så fald vil være behjælpelige på alle de måder, som vi kan, siger hun i et interview til Motor-magasinet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Dommen afspejler ifølge Seeberg de udfordringer, som også danske bilforhandlere kan stå over for i deres relationer med importører og producenter.

Sagen fra Østrig kan dermed være en opfordring til at kigge nærmere på forholdene herhjemme og eventuelt søge retlig afklaring, hvis der er tvivl om lovgivningen overholdes.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også