Annonce:

Legendarisk Volkswagen forsvinder ud af Europa efter 40 år

Efter 40 år og mere end 8,4 millioner biler er det slut med produktionen af den lille Volkswagen Polo i Europa. Produktionen flyttes til Sydafrika.

Annonce:

Volkswagen har besluttet at indstille produktionen af denne lille Polo på fabrikken i Spanien efter næsten fire årtier. I stedet vil bilproducenten fokusere på fremstillingen af billigere elbiler fra 2026.

Produktionen af Polo-modellen er blevet påvirket af et faldende salg på det europæiske marked. Mens Volkswagen Polo ikke har været solgt på flere europæiske markeder såsom det svenske i flere år, er salget fortsat herhjemme.

Det generelle salg af bilen har dog været i tilbagegang, især da mange Volkswagen-kunder i stigende grad vælger SUV-modeller som Volkswagen T-Roc, Taigo eller T-Cross.

Ifølge data fra Dataforce, som Automotive News har haft adgang til, er salget af Polo blevet halveret over de sidste ti år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Med lukningen af produktionen i Spanien vil fremstillingen af Polo-modellen nu flytte til Sydafrika.

LÆS OGSÅ: Bilfirma i krise fyrer omgående 1.600 ansatte

Et skifte der markerer en stor ændring i Volkswagens produktionsstrategi i Europa, hvor der længe har været usikkerhed omkring småbiler som Polo. Denne usikkerhed er blandt andet drevet af strengere miljøkrav og politisk støtte til elbilen.

Volkswagen har tidligere givet udtryk for, at de småbiler, som traditionelt har haft en central rolle i deres modelprogram, vil kunne få det svært.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Eksempelvis har Volkswagen tidligere udtalt, at de små benzinbiler vil blive op til 38.000 kroner dyrere alene på baggrund af emissionskrav.

Fra 2026 skal der i stedet bygges “billige elbiler” på Polo-fabrikken i Spanien. Et led i Volkswagens strategi om at satse på elektrificering af deres modeludvalg i de kommende år.

Herhjemme er der fra 1. januar 2024 til og med 31. august solgt 969 nye Polo-modeller. Nok til en markedsandel på 0,9 procent. For bare ét år siden solgte den danske importør dog 1.517 biler i samme periode ifølge tal fra bilimportørernes interesse-organ Mobility Denmark.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også