Annonce:

Kæmpe Kia tilbagekaldt – har farligt problem under 2 km/t

Bilmærket Kia tvinges nu til at tilbagekalde den store SUV EV9 i USA på grund af en bremsefejl. Bilen kan ikke stå stille, når den parkeres.

Annonce:

Kia EV9 risikerer at køre ind i andre biler eller forhindringer under fjernbetjent parkering. Det skriver de amerikanske myndigheder.

Den potentielle fejl, der ligger i bilens bremsesystem ved lave hastigheder, får nu bilmærket til at tilbagekalde EV9. Det drejer sig om over 12.000 biler.

Ifølge oplysninger fra NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) kan Kia EV9 have problemer med at bremse ved hastigheder under 2 km/t. Bremsetrykket kan blive så lavt, at bilen ikke stopper, som den skal, hvilket øger risikoen for kollisioner i parkeringssituationer.

Det skriver InsideEv’s.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Ingen personer er ifølge oplysningerne fra USA kommet til skade på grund af problemet. Men det vurderes alligevel, at bilen udgør en fare. Især hvis der står nogen foran bilen.

LÆS OGSÅ: Nyt batteri til elbiler kan kun tåle 100 opladninger

Det er endnu uklart, om problemet med Kia EV9 også gælder modeller solgt i Europa. Kia har dog reageret på situationen og har meddelt, at problemet vil blive løst ved en softwareopdatering, som vil blive rullet ud til de berørte biler.

Denne opdatering forventes at sikre, at bremsesystemet fungerer korrekt, også ved meget lave hastigheder. Kia oplyser, at de allerede arbejder på at underrette ejere om tilbagekaldelsen og den nødvendige opdatering.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Herhjemme er der ifølge tal fra bilimportørernes interesseorganisation Mobility Denmark indregistreret 100 eksemplarer af Kia EV9 mellem 1. januar og 31. august 2024.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også