Annonce:

Så meget koster det at køre med i Gumball 3000

Verdens måske mest berømte køretur er Gumball 3000. ”Løbet”, der har været kørt siden 1999, er dog en dyr omgang. Virkelig dyr.

Annonce:

Gumball 3000 blev først afholdt i 1999 og er en årlig bilrally, der tiltrækker deltagere fra hele verden.

Den britiske iværksætter Maximillion Cooper organiserede det første rally, som havde en rute på cirka 4.830 kilometer og gik fra Englands hovedstad London til Rimini i Italien.

Ideen til rallyet fik han fra filmene The Cannonball Run og The Gumball Rally, der begge handler om lange bilracer gennem flere lande.

I det første rally deltog omkring 50 af Coopers venner og bekendte. Men i de efterfølgende år voksede løbet markant. Flere kendte personligheder begyndte at vise interesse for Gumball 3000, og det var med til at øge løbets opmærksomhed i offentligheden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

I løbet af 2000’erne og 2010’erne blev rallyet en begivenhed, der ikke kun handlede om biler, men også om populærkultur.

LÆS OGSÅ: Væltede en Mercedes – Volvo EX90 skuffer fælt i ‘elgtesten’

Kendisfaktoren spillede en stor rolle for Gumball 3000. Berømtheder som Lewis Hamilton, David Coulthard, Bam Margera, David Guetta, Snoop Dogg, Johnny Knoxville og David Hasselhoff har alle på et tidspunkt deltaget i løbet.

Med en rute, der skifter fra år til år, har rallyet strakt sig over flere kontinenter gennem ikoniske byer og landskaber. Gumball 3000 har både passeret igennem europæiske lande som Frankrig og Spanien og amerikanske byer som New York og Los Angeles.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Men det er en dyr fornøjelse. Det fortæller youtuber Mark McCann, der sidste år sikrede sig en plads i løbet. Ifølge McCann betalte hver af de 100 deltagere et beløb for overhovedet at køre med i Gumball.

Hver deltager betalte mindst 71.000 euro svarende til 530.000 danske kroner for at stille op i Gumball 3000.

Men det stopper ikke der. For der er tillægspakker som kan købes med ’billetten’ til løbet. Blandt andet tilbyder arrangørerne at forsikre bilerne. Den dyreste forsikring løber op i 9.500 euro for seks dages kørsel.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også