Annonce:

Rune får bøde på 70.000 kroner for at sende ulovlig sms

Dag Rune Flåten, der for nylig har fået nej til et milliard-stort søgsmål mod Volkswagen, har fået en bøde på 70.000 kroner for at sende sms’er til bilejere.

Annonce:

En sms er der normalt ikke noget kriminelt i at sende. Men den måde Dag Rune Flåten har gjort det på, bryder alligevel med norsk lovgivning.

Derfor har han fået en bøde på 70.000 norske kroner svarende til 44.000 danske kroner. Det sker, fordi han har overtrådt et forbud fra Forbrugerstyrelsen.

Myndighederne i Norge forbød nemlig først på året Dag Rune Flåten at sende sms’er ud til en række bilejere, som han opfordrede til at deltage i massesøgsmål mod Volkswagen.

Et massesøgsmål som Dag Rune Flåten og en række bilejere nu har fået endegyldigt afvist af det norske retsvæsen. Læs mere om det her.

Det skriver Motor.no.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: 12-årig kørte 140 km/t i fars RS 6 – “Svært at sige nej”

Ifølge det norske medie har Forbrugerstyrelsen modtaget 14 klager over Flåtens sms-opfordringer, derfor skal han nu betale den heftige bøde. Sms’erne er nemlig ulovlige i sig selv.

– Sms’erne er sendt uden gyldigt samtykke på forhånd, skriver myndighederne i et brev til Flåten.

Men manden har ikke tænkt sig at betale bøden. Han mener nemlig ikke, at en eneste af de ulovlige beskeder er sendt, efter at han fik besked på at holde op.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Den forklaring giver underdirektør Tonje Drevland bare ikke meget for. Alligevel er opkrævningen af bøde sat i bero, indtil Flåtens klage over beløbet og bøden i det hele taget er behandlet.

Massive bøder til bilejere er der dog ikke noget nyt i. Alligevel kunne en dansk mand helt tilbage i 1999 sno sig uden om en bøde for en trafikalarm, der ellers er ulovlig i Danmark og stadig er det. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også